dierentuin duitsland er op uit met kids Familie uitje lets go out The Mommy Diaries

Dierentuinen in Duitsland weer geopend, deze parken openen hun deuren

Vanaf 4 mei 2020 zijn de meeste dierenparken in Duitsland weer geopend. Sommige parken openen later deze week. Hoe bezoek je een dierentuin tijdens de 1.5 meter cultuur. Welke maatregelingen treffen de Duitse parken en kan ik als Nederlander wel naar een dierentuin in Duitsland? Je leest het terug in de Blog die wij schreven voor The Mommy Diaries.

Duitse dierentuinen geliefd bij Nederlanders

De Duitse dierenparken zijn erg geliefd bij Nederlanders. Het gaat hier vooral om de grensstreek dierentuinen. De dierenparken zijn vaak erg bosgericht waarbij natuur, dier en mens echt samen komen. Wellicht zijn sommige parken nog wat ouderwets, maar tegelijkertijd is dat ook juist hetgeen wat we zo mooi vinden anno 2020. Daar komt bij dat de dierentuinen vaak aantrekkelijke tarieven hanteren en gebruik maken van Familie tickets. Deze laatste maakt het vooral voor grote gezinnen zeer aantrekkelijk om heen te gaan.

5 meest geliefde grens dierenparken die weer open gaan

Duitse dierenparken zijn er in vele soorten en maten, van Zoo’s tot kleine Tierparks, van wildparks tot dierentuinen in comibantei met een attractiepark. Wij zette voor The Mommy Diaries de 5 meest geliefde grensstreek dierentuien op een rijtje.

Kan ik als Nederlander nu in Duitsland naar het Dierenpark?

Of het op dit moment verstandig is om nu de grens over te gaan is iets wat een ieder voor zich moet bepalen. Wij denken dat er ook een verschil in zit vanuit welk deel van Nederland je komt. Mensen die echt in de grensstreek wonen ervaren het naar Duitsland gaan (en andersom) dan ook niet dat ze naar een ander land gaan. Deze mensen, zowel in Nederlands als Duitsland, pendelen tussen twee landen. De coronawet zegt ook dat deze pendelaars welkom zijn. 

Maar of je daadwerkelijk ook een toeristische trekpleister mag bezoeken is een ander verhaal. Op de websites van de dierenparken staat niet vermeld dat Nederlanders niet welkom zijn, toch kan het best zijn dat dit voor nu eerst nog geen optie is. Check dus van te voren goed of dit een optie is. (bellen heeft daarbij de voorkeur).

Voor nu, zal het in eerste instantie gaan om de inwoners van eigen land die worden toegelaten. Dit betekend niet dat er in Nederland niet afgekeken kan worden van hoe het er in Duitsland aan toe gaat. 


Benieuwd welke parken vanaf deze week weer geopend zijn en welke voorwaarden deze parken hanteren? Je leest het HIER#

Wij gaan er binnenkort met mondkapje en al op uit om te kijken hoe dit er aan toe zal gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: