duitsland er op uit met kids familie vlog kinderen zwembad

Zwemmen over de Grens – de leukste familiebaden net over de Duitse Grens

De tijd dat zwemmen geassocieerd wordt met zomer is natuurlijk al lang niet meer van deze tijd. We kennen inmiddels zo veel gave binnen zwembaden dat het bezoeken van een zwembad het hele jaar door kan. Maar wist je wel dat je in Duitsland, in de grensstreek ook erg leuk kan zwemmen? Je kent wellicht de grote zwembaden wel, Aquapark keulen, Tropical Island onder de rook van Berlijn en de vele aqua mundos van Centerparcs. Ook dichterbij de Nederlandse grens zijn erg leuke zwembaden te vinden. Wij zette er een paar op een rij met een reistijd van max. 1 uur over de grens. (natuurlijk afhankelijk vanaf waar je woont)

Bahia Bocholt – Een uniek speelbad voor de kleintjes

Als je kleine waterratjes thuis hebt die genieten van plonsen in het water en tegelijkertijd ook graag met water spelen? Dan is Bahia zeker een gave optie. Het zwembad biedt een geweldig kinderspeelbad met meerdere spray attracties. Zo heeft het kinderbad een waterwipwap, wij hadden dit nog nooit eerder gezien. Het kindergedeelte is in een aparte hoek van het zwembad. Het zwembad heeft binnen 2 glijbanen, waarvan 1 glijbaan een wisselbaan is, halverwege de rit kan je kiezen waar je heen gaat. Het bad biedt verder een vrijetijdsbad met een fontijn en massagedouche, een wedstrijdbad met springtoren, bubbelbad, een zwemgrot, een actiebad met stroomversnelling en het eerder genoemde kinderbad. In het zwembad mag geen eten of drinken worden genuttigd er is hiervoor een speciaal restaurant welke zich op een etage bevindt, vanaf dit restaurant heb je een mooi uitzicht op het zwembad. Tegen bijbetaling kan er gebruikt gemaakt worden van spa elementen als bijv een sauna.

Dagkaart Bahia (excl sauna):

Volwassene               10,50 
Kinderen tm 15 jaar*          5,25
Familie Kaart**            26,25

* Kinderen tot 1 meter zijn gratis
** 2 Volwassenen en 3 kinderen 

Meer info : www.bahia.de

Ligging : 25 minuten vanaf Winterswijk

Emsbad – Meppen- overzichtelijk & praktisch

In het Duitse Meppen, vlak over de Grens bij Emmen, heb je een kleinschalig, maar leuk zwembad. Het zwembad is zoals ze in Duitsland noemen een Hallenbad, een wedstrijdbad welke ook gebruikt wordt voor schoolzwemmen. Het bad is in loop der jaren zo uitgebreid dat het ook erg leuk is om met je gezin te zwemmen. Dit komt mede door de leuke prijs van het bad. Het bad biedt een wedstrijdbad, een spring toren met 3 duikplanken, een speelbad t/m 120 cm diepte, een waterglijbaan en er is een spa gedeelte. Deze bestaat uit ligbanken, 3 stort douchen, een whirpool en textiel sauna. Wat wij persoonlijk erg fijn vinden aan dit zwembad is dat er een geheel afgesloten kindergedeelte is en de deur hiernaar toe is ook een vrij zware deur welke dus niet makkelijk te openen is voor kleine kinderen. Het bad is dan geen suptropisch zwemparadijs, maar prijs kwaliteit is echt super. Het bad bied met zijn grote ook een heerlijk overzicht. Het bad is praktisch ingedeeld. Leuke toevoeging, het zwembad heeft een eigen Kebab zaak. Je kan hier terecht voor kebab, pizza, maar ook Duitse snacks zoals Pommes & bratwurst. Ook deze prijzen zijn relatief goedkoop als je die vergelijkt met een snackpoint in Nederland. Vanaf mei kan je ook genieten van het buitenbad, dit zwembad is ook los van het binnenbad te bezoeken. De entree prijs het openluchtbad zit bij de prijs inbegrepen. Vanaf 2020 zal er in het buitenbad een nieuwe waterspeelplaats voor kinderen geopend worden!

Dagkaart Emsbad (incl whirpool & Sauna)

Volwassene               3,- 
Kinderen 4 tm 17 jaar*         1,50
Familie Kaart**             7,-

* Kinderen tot 4 jaar zijn gratis
** 2 Volwassenen en alle kinderen

Ligging : 20 minuten vanaf Klazienaveen

Benieuwd geworden naar het kinderbadje in het Emsbad? Check dan de video hieronder:

Aquapark Oberhausen – Leuk te combineren met Centr O.

Als je het hebt over een groot zwembad wat meer neigt naar een subtropisch bad dan is Aquapark Oberhausen een leuk zwembad om aan te doen. Het park ligt palm naast het bekende winkelcenter Centr O. (Europas grootste overdekte winkelcentrum). Hierdoor is het ideaal te combineren als je na een dagje shoppen even lekker wil zwemmen. Oberhausen ligt misschien wat verder van de grensstreek af, maar is zeker de moeite waard om te bezoeken. (reistijd vanaf Arnhem is een uurtje).
Het aquapark is gethematieseert in de style van “BERGWERK”. (mijnbouw) welke onderdeel is van de geschiedenis van het ruhrgebied. De grote bergwerk toren staat dan ook centraal in het bad, bijzonder hieraan is dat het gelijk een springtoren is en dat je er van af kan glijden met een vrije val. Het bad kent overigens meerdere glijbanen, waaronder 2 gave banden glijbanen en een racer waarbij je maar liefst met 3 personen tegelijk een race kan afleggen.
Naast het vrijetijdsbad vind je er een wedstrijdbad (met speel elementen) bubbelbaden, een buitenbad, een warmwaterbad en een stroomversnelling. Het kinderbad staat in het teken van de mijnen. Het is super leuk gethematiseerd met vele water spray elementen en een eigen glijbaan. Elk kind kan hier leuk op ontdekking. Het kinderbad is niet afgeschermd, maar bevindt zich wel in een hoek van het zwembad. Wij vonden dit zwembad, zeker als je kijkt naar de prijs kwaliteits verhouding, echt een gaaf zwembad voor al onze kinderen (leeftijd 2 tm 14 jaar). Als je ooit in de buurt bent van Oberhausen met je kinderen? Bezoek dan zeker dit leuke aquapark.

fotos: aquapark oberhausen

Dagkaart Aquapark Oberhausen

Volwassene               11,- 
Kinderen t/m 16 jaar*          8,-
Familie Kaart**             28,-

* Kinderen tot 1 meter zijn gratis
** 2Max 6 personen

Meer info : www.aquapark-oberhausen.com

Ligging : 50 min. vanaf Venlo, 60 min. vanaf Arnhem

Atlantis Dorsten – Tropische sferen in Niedersachsen

Onder de rook van Moviepark ligt het het plaatste Dorsten. Hier vindt je Subtropisch zwemparadies Atlantis. Atlantis is een ruim opgezet zwembad in een rustieke tropische sfeer. In het grote vrijetijdsbad vindt je zelfs een Boot waar je op kan klimmen en spelen. Centraal over het bad is een water glijbaan die ook uitkomt in het vrijetijdsbad. Tevens zijn er meerdere waterspeel elementen te vinden in dit bad, waaronder een paddestoel en een stroomversnelling. Het zwembad biedt een wedsrtijdbad waar je in het weekend een racebaan kan vinden. Het buitenbad is ook voorzien van een leuke speeltuin en er is een zoutwater bad. Binnen is er ook een glijbaantoren met 3 glijbanen. Twee glijbanen zijn met band, de andere is een turbo racer. Het kinderbadje is in een jungle thema die je in meerdere zwembaden terug ziet, dit maakt het badje niet minder leuk, zeker een pluspunt is dat ook dit kinderbad afgeschermd is. Wij genieten altijd erg van dit bad, het zwembad is schoon en oogt ruim, maar toch overzichtelijk. Ondanks zijn ruimte geeft het, mogelijk door de aankleding, een rustige sfeer. Het bad is ideaal te combineren als je in de omgeving een overnachting geboekt hebt voor een bezoekje aan Moviepark. Vanaf de grens (arnhem) is het een uurtje rijden).

Dagprijs Atlantis

Volwassene               12,- 
Kinderen t/m 16 jaar*          9,-
Familie Kaart**             X

* Kinderen tot 1 meter zijn gratis
** Als je met je gezin komt, krijg je per kind 2 euro korting op de reguliere kinder prijs.

meer info: https://atlantis-dorsten.de/

Ligging : ruim 60 min. vanaf Arnhem (onder de rook van Moviepark)

Spassbad Topas Haren- een bonte kinderspeelplaats

Misschien heb je er wel eens van gehoord, vakantie park “Schloss Dankern” het is een speel en vakantie park met als doelgroep het basisschoolkind & gezin. Als je bekend bent met dit park weet je ook dat Schloss Dankern een buitenzwembad heeft die bij de prijs inbegrepen is als je een bezoekje brengt aan Schloss Dankern. Maar wist je wel dat Schloss Dankern ook een binnenbad heeft? Dit bad heet dus Topas.
Topas is een bonte mix aan harde kleuren. De kleuren rood, groen, blauw en geel vindt je overal in het bad terug. Het zwembad zelf heeft een vrijetijdsbad met een maximale diepte van 1.30 m. Dit is tevens het enige zwemgedeelte van het bad. Het bad voorste gedeelte van dit vrijetijdsbad is ondiep en heeft een super leuke speeltrein voor de kleintjes. Het bad heeft meerdere water speel elementen, bubelbank, stroom versnelling en glijbanen. Echt een bad om baantjes te trekken heeft het niet, maar wil je genieten van leuke speelelementen en glijbanen? Dan is topas echt een super gaaf zwembad.

Topas kent 5 glijbanen, waaronder 1 glijbaan met een trechter en een family slide (dit is een brede glijbaan waar zelfs wij met ons gezin van 7 in een keer er af kunnen). Tevens heeft het een kinder spraypark gedeelte. Ook hier vindt je meerdere glijbanen en water speel elementen. Het peuterbadje is geheel afgeschermd en heeft ook een eigen glijbaan. Topas is echt een leuk speel / doe bad voor het gezin.

Dagprijs Topas Haren

Volwassene               11,- 
Kinderen 2 t/m 14 jaar          9,-
Familie Kaart              X

meer info : www.schloss-dankern.de

Ligging : 18 min. vanaf Ter Apel, 30 min. vanaf Emmen

Benieuwd naar Topas? een paar jaar geleden maakten we er een video welke een impressie geeft van hoe Topas er uit ziet. Check de video hieronder :

Heb jij nog leuke zwembad tips? laat het ons gerust weten! – Zwembaden in Duitsland part 2 binnenkort online!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: