er op uit met kids Familie uitje Gezins uitje indoorspeeltuin kinderen vakantie

Cowboys & Indianen speelreservaat – Coevorden

De indoorspeeltuin, wat ons betreft een leuk uitje voor 1 januari, de dag waar wij eerst uit gaan slapen en dan bij komen van oud en nieuw. Ik weet niet hoe kinderen het doen, maar op de een of andere manier zijn hun na hun slaap al heel wat actiever dan ons ouders. Wij gingen dus naar de Indoorspeeltuin. De kids konden lekker spelen en wij bijkomen… Een heerlijk rustig dagje qua drukte, een indoorspeeltuin is zeker een aanrader voor de eerste dag van het jaar. Dit keer kozen wij voor Cowboys en Indianen in het Drentse Coevorden.

Indoor speeltuin in Coevorden

Coevorden is een stad onderin Drenthe. Het is vanuit Overijssel en Duitsland goed bereikbaar waardoor Cowboys en Indianen ook een leuk indoor uitje is als je op vakantie bent in een van de vele vakantie parken in de directe omgeving.

Cowboys en Indianen bestaat sinds 2007 en is binnen not time, slechts 9 maanden, door voormalig vrachtwagenchauffeur Tonny van der Felz zelfstandig opgebouwd. De indoor speeltuin trekt jaarlijks ongeveer 60.000 bezoekers.

Op 1 januari deden wij met Lets Go Out een bezoekje aan dit indoor speeltuin. Deze keer te samen met onze 3 jongste kids van 7, 3 en 2 jaar oud.

Wat is er te beleven in Cowboys & Indianen?

Wij lieten het al doorschemeren; Cowboys en Indianen is een indoor speeltuin. Het zal dan heel gek zijn als er geen speeltuin is. Net alle andere indoor speeltuinen in Nederland kent Cowboys en Indianen de bekende speeltoestellen met klimparcoursen, ballenbakken, glijbanen, trampolines, springkussens etc. Tevens heb je er een voetbalveldje welke ook als basketbal veld dient. Een kegelbaan en wat interactieve extras.

Drie speelzones

Cowboys en indianen is onderverdeeld in drie speelzones, zo is er een peuter gedeelte welke boven is en grotere speelzone voor kinderen vanaf een jaar of 5. In de kelder kun je midgetgolf spelen.

Peuterzone

De peuterzone bevindt zich boven. In eerste instantie vonden we dat maar gek, want een peuter gedeelte wat boven is? En toch hebben ze dit echt heel erg leuk gedaan. Bij het peutergedeelte hoeven ze natuurlijk niet zo de hoogte in met toestellen. Het is geheel afgesloten door middel van een hekje met sluiting* en er zijn voldoende zitplaatsen aanwezig waarmee je goed zicht hebt op het speelgedeelte. Het peuter gedeelte biedt zoveel ruimte dat er naast een zachte speelbak ook een springkussen, een ballenbak, een blokken hoek ook nog voldoende ruimte is om met loopautos, steps, een loopfietsjes rond te rijden. Achterin het peuter gedeelte is er speciaal op maat een klimtoestel voor de kleintjes gecreeerd. Playmobil The Movie speelt de hoofdrol in de thematisering.

*Het sluitwerk van de peuter zone is eenvoudig, als je peuter door heeft hoe dit werkt, kan hij deze zelfstandig openmaken. Als je als ouder alert bent, wat je natuurlijk moet zijn, biedt dit hekje wel voldoende veiligheid, echter, wij kunnen het ons ook voorstellen dat dit een vorm van schijnveiligheid creëert. ” het hekje zit dicht, mijn kind kan nergens heen’ effect. Dit is dus niet het geval.

Kinderzone

Op de begane grond vindt je het kinder-speelgedeelte. In het kindergedeelte (welke geschikt is voor kinderen vanaf ongeveer een jaar of 5) kunnen kinderen lekker klimmen in de bekende indoor toestellen. In deze toestellen vindt je oa meerdere glijbanen, ballenbakken en schietkanonnen. (voor de ballen van de ballenbak). Er is ook een voetbal/basketbal veldje, een kegel baan, een paar interactieve spellen en een klimwand.

Op de begane grond vindt je ook de toiletten, die geheel in de thematisering passen.

Neon Kelder

Onder het peuter gedeelte vindt je een kelderuimte die in het teken staat van neon kleuren. Je kan hier glow in the dark midgetgolf spelen en levend ganzenbord. Dit alles is bij de prijs inbegrepen, je dient alleen 5 euro borg te betalen voor de benodigheden.

Buiten speelplaats met kinderboerderij

Buiten bevindt zich nog een leuke speeltuin met een kinderboederij. We zijn er deze keer, vanwege het weer, niet geweest. Maar kennen het nog van een paar jaar geleden. Op de kinderboerderij kan je oa. dieren zoals varkentjes, kippen, konijnen en geiten vinden. Deze dieren kan je allemaal knuffelen. Tevens vindt je buiten Westerngolf. Dit is een midgetgolf baan in westerse sferen.

Horeca & Shops

Op de begane grond bevindt zich een shop en horeca aangelegenheid in 1. In de shop kan je diverse speelitems kopen welke aansluiten bij het thema cowboy en indianen. Natuurlijk kan je er ook snoepgoed kopen.

Het horeca punt biedt het vaste Nederlandse fastfood aan qua snacks. Je kan ook een menu bestellen. Het fijne is dat je een bestelling kan doen en dat je vervolgens dmv een pager(buzzer/pieper) je bestelling kan ophalen als deze klaar is. Ondertussen kan je dus gewoon terug naar je plek. Erg handig met spelende kinderen die tijdens het spelen niet altijd het geduld hebben om te wachten bij een afhaalloket.

Je mag je eten en drinken in de gehele speelplaats nuttigen. (natuurlijk wel aan de tafeltjes). Het maakt niet uit of je dit aan tafel doet in het peuter gedeelte, of beneden bij de kids zone.

Kwaliteit Eten & Drinken

Wij gingen voor een menu met friet en 2 frikandellen en een Bami menu. Beide 6,95 euro per menu. Dit is exclusief drinken. Voor de kinderen bestelden we een KidsBox a 6,35 euro per box. In de kinderbox zitten frietjes met mayo, een snack (kroket of frikandel) een pakje Wicky en een speeltje die de kinderen mogen uitkiezen uit de vitrine kast.

Het menu was eigenlijk niet meer dan een friet met snack maar dan op een bord geserveerd. Het bami menu was na onze mening wat karig. Het was, volgens ons, kant en klare bami met daarover 2 eieren, geen satestokje erbij en ook geen saus. Wij hebben er apart Saus bij besteld. Sate zat niet in het assortiment, dus die konden we er niet bij bestellen.

Wat ons betreft mogen ze de menu’s wel wat meer aankleden. Het hoeft echt geen culinair hoogstandje te zijn, maar bij een friet menu had het bord wel aangekleed mogen worden met bijv. een beetje salade, ditzelfde geldt voor het bami menu, iets hogere prijs maar dan wel leveren met een sate, satesaus en iets van salade/rauwkost (passend bij bami). Je kiest immers voor een menu, dat mag dan ook wat meer bieden dan dat je uit een bakje besteld. Alleen op een bord leggen is voor ons onvoldoende om het een menu te noemen.

De kwaliteit van het eten zelf kun je niks over zeggen, dit is prima te doen. De prijzen zijn zoals je ze kan verwachten in een indoor speeltuin en daarmee geen extreme hoge of lage prijzen.

Kopje koffie of thee bij je entree

Bij de entreeprijs voor volwassenen (kind vanaf 12 jaar) krijg je een kopje koffie op thee. Dit stond ons zeker wel aan.

De kinderen konden bij de Kassa voor 3 euro een eigen gevulde cowboy en indianen beker krijgen, ze konden kiezen of ze hier een cowboyhoed of een indianentooi bij wouden en ze mochten 1 x grabbelen in de schatkist. (deze zit vol met sleutelhangers)

Is cowboys & Indianen een normale indoor speeltuin?

Cowboys en in Indianen is net als alle andere indoorspeeltuinen een overdekte hal met speeltoestellen er in. De ruimte is wellicht beperkter, de hal is immers niet groot, maar doordat ze in lagen zijn gaan werken, dus met een boven verdieping en een kelder, biedt het qua speeloppervlak wel genoeg mogelijkheden . Dit is erg slim gedaan. De aankleding van het speelreservaat is geheel in western style. Dit maakt Cowboys & Indianen natuurlijk de plek om de cowboy of indiaan uit te hangen. Het is erg slim dat je de benodigde verkleedspullen in de shop kan kopen, zo kan je nog meer in de huid kruipen van jouw karakter.

Doordat Cowboys & Indianen naast de speeltoestellen ook nog andere activiteiten aanbiedt, zoals glow in the dark golf, bowlen, biljart, airhockey en een kinderboerderij maakt het nog interessanter om heen te gaan. Dit, te samen met het feit dat deze indoorspeeltuin een thema heeft, maakt de indoorspeeltuin wel onderscheidend van andere indoorspeeltuinen.

Lets Go Out naar Cowboys & Indianen?

Wij adviseren Cowboys & Indianen zeker voor kinderen vanaf 1 tm 10 jaar. Kinderen ouder dan 10 jaar willen misschien net wat meer / ander aanbod en willen wellicht liever wat grotere toestellen. Toch is dit per kind verschillend, het ene kind geniet op 10 jarige leeftijd nog heel erg van zulke speeltuinen een ander kind voelt zich er te groot voor. Heb jij thuis cowboy of indianen fans? dan is het zeker leuk om hier een kijkje te nemen.

Pluspunten

 • Het peutergedeelte is apart van het kinder gedeelte
 • De thematiesering
 • Het aanbod naast de speeltoestellen (airkockey, midgetgolf)
 • buitengedeelte met kinderboerderij
 • Shop met thema producten
 • Gratis kopje koffie/ thee bij entree vanaf 12 jaar
 • Er komt binnenkort lasergamen en een interactieve schietbaan
 • De hygiene is goed, alles is schoon en netjes
 • het dragen van sokken is verplicht, als je deze niet bij je hebt kan je deze aanschaffen in de winkel
 • Het is goed te combineren tijdens een vakantie verblijf in bijv. Centerpars Huttenheugte, Vakantiepark Slagharen of vakantie park Collendoorn.

Min punten

 • Het peutergedeelte is boven, dit is lastig te betreden met een kinderwagen.
 • Het peutergedeelte is afgeschermd, maar ook makkelijk te openen door peuters, de trap kan dan een gevaar zijn.
 • Er zijn meerdere toegangen die naar het peutergedeelte leiden, wanneer het druk is, zal je ook met toezicht op je kind, sneller de kans hebben dat je kind van de trap af gaat.
 • Het horeca aanbod mag wat uitgebreider, de menu’s mogen wat meer worden uitgewerkt / aangekleed.
 • Op drukke dagen zal het snel erg vol voelen doordat er weinig ruimte is.
 • social media , het park lastig te vinden, de naam is “Cowboys en indianen reservaat” dit is erg lang, waardoor het in de omgeving ook wel Cowboys & Indianen wordt genoemd.
  Als je naar de site wil heeft het indoor speelpark de naam “kinderspeelparadijscoevorden.nl” (hier vindt je niks terug van de originele naam) en via instagram heet het weer enkel alleen “speelparadijs” op Facebook heeft het ook weer een andere naam. Anno 2020 is dit wel iets waar je als bedrijf goed over na moet denken. (vinden wij) Het mag ook wel wat actiever zijn op social media, het park biedt immers een prachtig decor voor mooie plaatjes.

Entree prijzen

Kinderen (zelfstandig lopend t/m 12 jaar) € 7,95.
Ouders/begeleiders (inclusief gratis kop koffie/thee) € 3,95
Parkeren Gratis

Voor overige prijzen / arragementen klik HIER

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: