er op uit met kids familie Familie uitje kinderen winter

Disney on Ice – Magisch ijsfestival

Op 13 December mochten we met VolgMama mee op pad voor Disney on Ice. We moesten hiervoor wel een klein eindje rijden vanuit Duitsland, maar je moet er wat voor over hebben om je Disney Helden op schaatsen te kunnen zien. Was het de reis waard? Je leest het terug in mijn blog!

Het magisch ijsfestival

Dinsey on ice, The Magic ice festival stamt af van 2012 en heeft de afgelopen jaren hier en daar wat aanpassingen gehad, maar de kracht bleef al die jaren overeind. Dat is natuurlijk ook niet zo gek als je bedenkt dat het ijsprogramma van Disney al sinds de jaren 80 wordt uitgeoefend door ijsdansers van hoog niveau. Jaren genoeg om te oefenen.

Op 13 december 2019 mochten we een kijkje nemen bij het Disney on Ice in Rotterdam. Ahoy kleurde helemaal Disney, met links een Olaf onesie en rechts en links een tribune vol Elsa’s en Anna’s was direct te merken welke Film 2019 favoriet is bij het Nederlandse publiek.

Merchandise

Bij binnenkomst weet je gelijk dat het brand Disney meer is dan alleen maar Films en natuurlijk deze show. Er was vollop merchandise aanwezig en alles was in Disney style gepimpt. Zo kon je een Mickey emmertje met popcorn kopen of kon je het hoofd van Olaf laten vullen met Sluss puppy. Beide voor een prijs van 11 euro per stuk.

Je betaald wellicht wel veel voor de Disney merchandise, maar het ziet er ook prachtig uit! Wij hebben erg genoten van deze mooi bonte kraampjes. Het gevoel wat Disney met zich mee brengt kent kennelijk geen prijs, want er werd goed verkocht!

Magie met kippenvel

Wie Disney zegt, zegt Magie en dat is precies wat je tijdens het Magische ijsfestival zal ervaren. Een magische reis door meerdere Disney sprookjes. De kracht blijft hem vooral zitten in de grote Disney hits die je ook tijdens dit ijsspektakel weer kippenvel zal bezorgen. De krachtige bekende prinsessen stemmen nemen je mee in een jeugdsentiment of in de hedendaagse Disney kraker Frozen. Voor vele ouders zullen de verhalen van De kleine zeemeermin en Belle en het beest zorgen voor een hoog mee zing gehalte. Muziek doet wonderen, je brengt zang, dans en in dit geval ook nog een stukje kunstschaatsen tot leven. Dit geeft natuurlijk een geweldig totaal plaatje.

Musical on ice

Naast de vele hits worden ook delen van de verhalen van de bekende Disney sprookjes uitgevoerd. De presentatie is in handen van niemand minder dan Mickey & Mini Mouse welke te samen met hun co hosts Goofy en Donald de avond bij elkaar presenteren. Ze toveren de ene naar de andere magisch moment te voor schijn en nemen je mee in de verhalen van De kleine zeemeermin, Belle en het beest, Rapunzel, Viana en Frozen.

Herkenning voor jong en oud

Zoals we al schreven, er is veel herkenning, zowel voor ouders als hun kinderen. De stemmen komen vrijwel overeen met de Nederlandse Film versies en de kostuums zijn echt prachtig. Het blijft een knap stukje werk hoe een karakter zonder gezichtsuitdrukking een verhaal kan vertellen door middel van bewegingen. Dit is altijd al een mooi gezicht, dat het dit keer op schaatsen gebeurd is natuurlijk nog extra bijzonder.

Kostuums die je kent vanuit Disneyland Tv spots

Je kent ze wel, die geweldige reclames van Disneyland Parijs, wie wil hier nou niet heen? Daar hoef je natuurlijk geen Disney fan voor te zijn. Je wordt in dit korte filmpje overladen met al het moois wat dinseyland te bieden heeft en je ziet alle karakters voorbij komen die menig kinderhartje sneller doet slaan. Die karakters brengt Disney on Ice ook naar je toe. Wat zien ze er allemaalprachtig uit, of je nou kijkt naar Mickey, olaf of het Beest, stuk voor stuk nemen ze je mee in de magie van Disney.

“Mama, ik heb nog nooit eerder in mijn leven bestek zien schaatsen, ik vergeet dit nooit weer”

Mees (7)

Elk detail klopt, van de menselijke golven bij Viana, het paard van Rapunzel, Botje de vis bij de kleine zeemeermin en zelfs het bekende dansende bestek komt voorbij als Lumiere zijn bekende ” Kom er bij ” in zet. Dat kan natuurlijk alleen maar bij Disney.

Disney on ice is een betoverende show die je mee neemt in de magie van hun eigen koninkrijk aan verhalen zoals alleen Disney dat kan.

Lets Go Out! – een absolute GO!

Rondom de ijsbaan is een gezellige oase gecreëerd waar je vooraf en in de pauze terecht kan voor een hapje en een drankje. – Rotterdam Ahoy.

Nog even een paar facts – Veel gestelde vragen

  • Het is niet koud in de zaal, je kan gerust je jas ophangen in de garderobe, je jas mee nemen in de zaal is ook een optie, echter zijn de zitplaatsen wel krap.
  • De show is geschikt voor de hele familie, dus ja ook voor jongens! onze zoon droomde helemaal weg bij al het moois wat hij te zien kreeg
  • Kinderen tm 1 jaar mogen mee, deze zijn gratis, ze moeten dan wel bij hun ouders op schoot zitten.
  • De show is geheel in Nederlands, let er wel op dat alles wat er van Disney zelf aanwezig is (bijv. Merchandise) engels talig is.
  • De show bevat een pauze, de gehele show duurt ongeveer 2 uur.
  • Er is geen gereduceerd kindertarief, wel kan je een FAMILYPACK kopen, je hebt dan een korting op een totaal pakket bestaande uit 4 tickets en gadgets, check de website voor meer info.

Waar en wanneer te zien?

Disney on Ice speelt nog tm zondag 15 december in Rotterdam ahoy. Vanaf 21 december zal de show te zien zijn in de Jaarbeurs in Utrecht. Je kan hem daar dan dagelijks zien tm 29 december.

Voor meer exacte datums, show tijden en tickets klik je HIER!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: