deals dierentuin familie Familie uitje Gezins uitje pretpark

Wildlands AdventureZoo Emmen – quick review

Wildlands Adventure zoo Emmen is een Dierentuin in het drentse Emmen. Hmm, Daar zijn de meningen nog over verdeeld, want is Wildlands wel een dierentuin? of is het meer een attractiepark?

Het park heeft de afgelopen jaren de nodige kritiek gehad, zowel bij de gasten als in de media. Wat ons betreft is dit niet geheel terecht en is deze kritiek meer te wijten aan de bevolking die Wildlands ziet als het nieuwe noorder dierenpark . – vervolgens wordt dit overgenomen door de media, als gevolg van het social mediapark waar we vandaag de dag in leven. – Men gaat vergelijken, men wil graag een nieuwe dierentuin, maar dan toch hetzelfde als wat het was. persoonlijk vind ik dat vreemd.

Wildlands is alles behalve een gewone dierentuin en is niet te vergelijken met het voormalige Noorderdierenpark. Laten we die vergelijking dan ook vooral niet meer gaan maken en Wildlands zien als een eigen, nieuw, op zichzelf staand park.

Wildlands adventure Zoo Emmen is wat mij betreft uniek in Nederland. Ik ken geen ander park die dieren en avontuur op deze manier combineert.
Het park biedt zoveel meer dan alleen dieren spotten. Het is bij lange niet een pretpark, maar ondanks dat heeft het wel attracties. Het is een themapark, een avonturenpark voor het hele gezin.

Wat is er te doen in Wildslands Emmen?

Wildlands heeft 3 verschillende klimaatzones welke allen prachtig mooi gethematiseerd zijn. Dat er dieren in een Zoo zijn, nou ja dat weten we natuurlijk allemaal wel, maar wat maakt Wildlands dan zo uniek? We kunnen er niet omheen, Wildlands heeft attracties en die vindt in Nederland niet snel in een park waar je dieren kan bewonderen. Maakt dit Wildlands dan een pretpark? absoluut niet. Wildlands heeft attracties welke passen bij een avonturenpark. Hallo! Het park heeft toch ook de naam ” adventure zoo!” Dus een avontuurlijke dierenpark . En dat klopt, het is groot avontuur en er zijn dieren . Waar moet je dan aan denken als je zegt dat een Dierenpark ook attracties heeft? Nou wat dacht je van een bootvaart door de jungle? of een 4d ride door de poolgebieden? een safari over de savanne? zo gek klinkt dat toch niet? geheel passend in een avonturenpark. Oke, 1 attractie spant misschien de kroon, een achtbaan! En hoewel je daarbij vraagtekens kan hebben of dit wel passend is in een dierenpark vinden wij dat dit best kan! Het is niet zomaar een achtbaan, het is een avontuur, een familie duell die je kan aangaan met je vader of moeder. Het gaat om een boomerang achtbaan waarbij 2 treintjes tegen elkaar racen. Een avontuurlijke rit dus, past prima, want wie bepaald wat wel en niet in Wildlands past? Zoals gezegd, Wildlands is uniek en er is geen park in Nederland die hieraan gelijk is, dat betekend dus ook dat het onderscheidend mag zijn en anders dan gewend.. en gelukkig zijn daar geen richtlijnen voor, wat is er wel nodig? Een creatief brein, maar volgens mij zit dat wel goed in Emmen!

We lichten voor de liefhebber de klimaatzones even toe

Jungola

Jungola is een tropische klimaatzone welke je in de jungle sferen brengt, van Olifanten tot aan een vlindertempel tot aan Europas grootse kas. Deze kas is een attractie op zich, er is ver te beleven . Je kan hier meerdere vogels spotten, opzoek gaan naar diverse aap soorten, klimmen en klauteren in het klimparcours dwars door de jungle of in de speeltuin nabei het restaurant. In de Rumbola kas bevindt zich ook een attractie, de bootvaart, de bootvaart geeft weer een andere kijk op de kas en het brengt je ook weer dichtbij de dieren. Jungle Jim zorgt voor een leuke avontuurlijke show waarbij hij zijn kennis met je deelt die hij heeft opgedaan tijdens zijn overleving in Jungola nadat hij daar met zijn vliegtuig was neergestort.

Seregna

De serenga brengt je afrikaanse sferen, van een kinderboerderij tot aan neushoorns, van leeuwen tot aan bavianen. De diersoorten die je hier treft zijn erg divers. Zo loop je dwars door het verblijf van de prerie hondjes heen en kan je onderwater de nijlpaarden bezichtigen. je krijgt in de Serenga echt het gevoel dat jij gast bent in de wereld van de dieren, geen kooien, geen dichte vreblijven, maar alles erg natuurlijk. Langs de looproutes zijn diverse klimparcourtjes te vinden en de watertoren is een super leuke speeltuin waarbij water en zand te samen komen, voor kinderen een ideale speel combi. Het hoogte punt vinden wij de savanne, je kan hier rondom heen lopen zodat je vanaf elk punt een mooi zicht hebt op de savanne diersoorten (oa. neushoorns, giraffen, struisvogels, zebras). Je hebt zicht op de Savanne via een brug, een safari tocht, een tarras, een looproute of vanuit een gespoorde trein, elke locatie geeft weer een ander zicht op de savanne. Onderweg tref je voldoende animatie, wat dacht je van een muzikaal Djembe spektakel? Je hebt zelfs de mogelijkheid om zelf lekker mee te trommelen.

Tweestryd
Langs de route rondom de savanne tref je het gebeid rondom de tweestryd.
Een dubble family boomerang coaster, waarin je het duel tegen elkaar kan afleggen. Voor diegene die niet in de achtbaan durven bevindt zich een leuke speeltuin nabei de ingnag van de achtbaan, tevens is hier een kiosk met terras.

Nortica

Nortica is een klimaatzone die in het teken staat van de noordpool.
Je vindt hier oa zeeleeuwen, robben, pinguins en sneeuwuilen, maar wat ons betreft de mooiste dieren van allemaal, de ijsberen. Je kan de ijsberen van zowel boven als onderwater bezichtigen. Wat dit themagebied weer speciaal maakt zijn de vele activiteiten die je kan doen om op een andere manier de dieren te bewonderen. Zo kan je op een gestrande boot de pinguins bekijken of glij je via 1 van de glijbanen zo het onderwater gedeelte van de ijsberen in. In de nortica show leer je over de zeeleeuwen en laten deze besten diverse kunstjes zien. In nortica is de Artic 1 een attractie die je moet zien, een leuke 4d simulator waarbij je plaats neemt in een testvoertuig die door de poolgebieden vliegt.

Speeltuinen
Wildlands heeft in elke klimaatzone wel een speeltuin of een speeldende ontdekking voor groot en klein staan. Indoor is een grote speeltuin in themagebied ” Animazia” . Een grote indoorspeeltuin met water en zand waar je gerust een middagje je eigen avontuur aan kan gaan.

Shows & Entertaiment
In elk klimaatzone is een vorm van entertaiment te vinden, van een ranger show tot aan een zeeleeuwen show tot aan straatartiesten, op elke hoek in het park gebeurt er wel iets, Wildlands Leeft!

Horeca
Wildlands biedt door het gehele park heen een groot aanbod mbt eten en drinken. Het aanbod is divers, soms passend bij de klimaat zones en bijna overal zijn de bekende fastfood snacks te halen.

Lets go out 2 Wildlands Emmen!

Wildlands is wat ons betreft nog steeds in ontwikkeling, het park is de afgelopen jaren wel veel gegroeid en daarbij luistert het ook echt wel naar de gasten en hun wensen. Wat ons betreft mag het park doorgaan zoals deze in 2019 aan de slag is gegaan. Een park die zal groeien tot 1 van de bijzonderste parken van Nederland. Een park waar dier, entertaiment en attractie samenkomen voor een avontuurlijke dag! Wij raden een dagje Wildlands zeker aan – Lets go Out!

Meer attracties voor de toekomst?
Zeker meer attracties voor de toekomst! Een mooie carrousel, een wildwatervaart, een jeep (oldtimer) baan en zo zijn er nog veel meer attracties die Wildlands in de toekomst nog avntuurlijker kunnen maken.

Meer dieren voor de toekomst?
Zeker! een mooi groot aquarium is iets wat wij missen, wellicht met haaien?
En anders een Bos themagebied , yokibear style, bruine beren , eekhoorntjes, herten, picknickplaats, tenten..

Praktische info:

Dagkaart WILDLANDS 2019

 LeeftijdOnline ticketAan de kassa
0 t/m 2 jaargratisgratis
3 t/m 9 jaar€ 19,50€ 23,00
10 t/m 64 jaar € 22,50€ 27,50
65+ € 21,50€ 26,00
Mindervalide*€ 21,50€ 26,00

Abonnement WILDLANDS 

 0 t/m 2 jaargratis
3 t/m 9 jaar€ 38,50
10 t/m 64 jaar€ 62,50
65+ € 58,00

Ben je benieuwd waar we tegen aanliepen in Wildlands? wat mistten we nog, of wil je gewoon een wat meer uitgbreider blog en foto reporatge zien? Check dan onze uitgebreide review HIER!

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: