deals dierentuin familie Familie uitje Geen categorie Gezins uitje pretpark

Wildlands Adventure Zoo – Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen is een dierenpark in het Drentse Emmen. Wildlands is een vrij jong park welke zijn deuren opende op 25 maart 2016. De naam zegt genoeg, “Adventure zoo” , kortom een avontuurlijke dierenpark. Naast de vele dieren die je er hebt valt er van alles te ontdekken. Tevens kan je er vele spannende avonturen beleven, zo kan je op safari, op expeditie, het duel aangaan in de achtbaan of genieten van een prachtige boottocht door werelds grootste tropische kas. Wildlands is opgedeeld  in 3 klimaatzones, welke je terug vindt in de Themagebieden Jungola, Serenga en Nortica. Het vierde themagebied is Animazia, een groot avontuurlijk overdekte speeltuin. In alle gebieden zijn er naast attracties ook diverse shows te zien. Kortom, Wildlands biedt net even wat meer dan wat je van een dierentuin verwacht.

  • Lees je liever een korte review? Check die dan HIER
  • lees je liever een uitgebreid verslag inclusief vele foto scroll dan door naar beneden.
  • Video bekijken? check die dan onder aan deze review!

Noorderdierenpark Emmen

Ik kan wel zeggen dat ik groot gebracht ben met Noorder-dierenpark Emmen, ik ging als kind met mijn ouders en broer vaak heen en deze traditie zette ik voort bij mijn kinderen. Het Noorder-dierenpark sloot in 2015 zijn deuren en in 2016 opende Emmen een geheel vernieuwd park maar dan op een andere locatie. We kochten gelijk een jaarkaart en bezochten het park meerdere keren dat jaar. We zagen toen vooral een park wat zich nog moest ontwikkelingen. Het was nog kaal, er waren nog veel verbeteren punten. (een beetje zoals mijn man toen ik hem leerde kennen en dat kwam ook uiteindelijk wel goed) Persoonlijk vonden wij op dat moment de entree prijs aan de hoge kant wat ons deed besluiten om na 2016 geen nieuw abonnement af te sluiten.

3 Jaar later…

Zoals ik al schreef, met mijn man kwam het ook goed, dus ik stond open voor een nieuwe belevenis in Wildlands. In juni 2019 bezochten opnieuw Adventure Zoo Wildlands. Wij waren erg benieuwd wat ons te wachten stond en wij gingen, ondanks de vele negatieve berichten rondom het park, met een open mind er naar toe.
Heeft Wildlands ons kunnen overhalen om weer een jaarkaart te kopen? of bleef het toch echt bij dit ene bezoek? En is wildlands nou een dierentuin of een attractiepark? of iets heel anders… wij zochten het uit – Check snel onze uitgebreide review en bekijk de vele fotos.

Wildlands Emmen – Review

In Juni 2019 bezochten we Wildlands Adventure Zoo Emmen. Het entree – kompasplein is inmiddels een stuk mooier aangekleed, maar wat ons betreft is het nog niet een heel warm welkom.
Hetgeen wat er staat ziet er mooi uit, maar wij voelden niet gelijk de warmte die je toch graag wil ervaren als je een themapark binnen komt lopen. Alles met elkaar doet nog steeds kil aan. En dit komt echt niet omdat het er niet mooi uit ziet, integendeel, maar wij misten een bepaalde warmte… Wellicht komt dit mede door de strakke bouw van de entree of doordat het een vrij open plek is waar je dus letterlijk op de tocht staat, of wellicht ontbreekt er toch echt iets… samengevat missen wij ” een warm welkom”

Vanaf het kompasplein kan je alle drie de klimaatzones inlopen. En zodra je een zone binnenloopt kom je ook daadwerkelijk in een andere sfeer terecht en voelen wij gelijk die warmte die we bij de entree mistte.

Jungola

Het themagebied Jungola is gericht op de Jungle met een tropisch klimaat. We lopen de Jungola binnen via de vlindertempel. Een prachtige mooie vlinder kas. De vlinders vliegen allemaal vrij rond en dit zorgt voor een geweldige belevenis. In de kas vindt je de Tempel Trail, een pad die afwijkt van de hoofdroute en die je door de ruine heen leidt. Of zoals onze kinderen zeggen “het avonturen pad”. Naast de vele vlinders vindt je hier ook krokodillen, pythons, smaragdvaranen, vissen en schildpadden.

Vanaf de vlindertempel lopen we via een prachtige route naar de Rimbula. Onderweg passeren we een bamboe-doolhof,  (of avonturenpad) en een manden oversteektocht, (een vlot). Een prachtig plaatje, waarbij je het olifanten verblijf achter je ziet.

Het kan je maar zo gebeuren dat er een doodshoofdaapje langs je slingert. Deze vindt je namelijk in de bomen langs de wandelroute, maar ze passeren ook gerust het wandelpad zelf. Onderweg kom je ook nog een gestrande Jeep tegen, waar je in kan klimmen, maar pas op, want ook hier kan het maar zo zijn dat er een aapje achter het stuur klimt!

De beplanting langs de route is inmiddels mooi volgroeit. – Als we de route verder lopen zeg ik tegen mijzelf – Wildlands is groen! daar worden we blij van! – De gehele route loopt langs de olifanten vallei. Zo passeer je altijd wel een punt waar vanuit je deze geweldige dieren kan bewonderen. Het mooie van het olifanten verblijf is dat deze zich zowel buiten als binnen bevindt, hiermee is het bijna onmogelijk om de olifanten niet tegen te komen tijdens een dagje Wildlands. 

Rimbula

De Rimbula is werelds grootste overdekte kas, je kan het vergelijken met een indoor regenwoud. Wat ons gelijk op viel is dat de entree van de Rimbula is aangekleed met thematisering van een ontdekker. Deze ontdekker lijkt opzoek te gaan naar de vele vogel soorten die je in de kas kan tegenkomen. Een erg leuk detail is dat je zelf kan plaats nemen in een vogelkooi. Dit vinden kinderen, maar ook volwassenen erg leuk, wij zijn een paar vreemde vogels tegen gekomen die dag!

In Rimbula vindt je o.a. de Loris, dit zijn prachtig gekleurde vogels die je (tegen betaling) kan voeren. Als je een schaaltje voer hebt komen de loris bij je zitten, op je arm, op je hand of op je hoofd, bang lijken ze niet, zolang je maar voer hebt.

Naast de Lori’s vindt je in Rimbula ook Maki’s, Slingerapen, Gibbons en Olifanten. Er is genoeg te zien in deze prachtige kas, naast de vele diersoorten zijn er ook prachtige planten te vinden. Er heerst een tropisch klimaat en je hoort overal dieren geluiden. Wat het voor avonturiers extra spannend maakt is dat Jungle Jim overal sporen heeft achtergelaten, want ooit, lang geleden, strandde Jim met zijn vliegtuig in de Jungola, hij moest hier vervolgens overleven en heeft daardoor heel veel kennis op gedaan van alles wat leeft in de Jungola. Hij verteld hierover in zijn eigen show.

Halverwege de wandelroute in de Jungola vindt je een restaurant met een speeltuin, een klimparcours en een echte olifantendouche, een douche waarbij gasten water kunnen pompen en sproeien richting de olifanten. Voor diegene die aan een wandeling niet genoeg hebben raden we zeker een tochtje aan met de boot. 

Al met al vinden we de kas echt een prachtig onderdeel van de Jungola. Het leeft, het is aangekleed en waar je ook kijkt, gebeurd er iets. Een nadeel is dat het er echt heel erg warm is, niet een beetje warm, maar echt heel warm!

Attractie : Rimbula River

De Rimbula River is een rondvaart dwars door de jungle. Tijdens deze mooie tocht vaar je langs de apen, watervallen en kom je door een spannende grot heen. Als je goed kijkt zie je ook vissen in het water. Onze persoonlijke favoriet van deze bootvaart is op het eind waar je het binnenverblijf van de olifanten passeert. Echt prachtig om te zien.

Wat deze rondvaart zo mooi maakt is dat je elke keer weer wat nieuws ziet. De dieren leven hun leven en jij mag een kijkje nemen in dit leven op een hele bijzondere manier. Zo zagen we tijdens het eerste ritje geen olifant en de ritjes er na zagen we ineens een hele groep. Het laatste ritje was het meest bijzondere, want toen zagen we de olifanten zwemmen. Hoe bijzonder is dat? De jungle leeft voort terwijl jij in de boot voorbij komt. Prachtige ervaring. Hoewel de bootvaart echt geliefd is bij ons, missen we ook nog een beetje extras tijdens de rit. We merken dat er in de afgelopen jaren echt wel dingen zijn aangepast en verbeterd, maar in de grot is het nog aardig stil, ook kan er wat ons betreft wat mer gespeeld worden met water effecten langs de route. (bijv. een nep krokodil die omhoog komt)

Vanuit de Rimbula gaan we verder met onze route, als we de Jungola uitlopen passeren we wederom de Olifanten vallei. Ook hier merken we gelijk weer op dat alles mooi groen is. Een prachtige looproute dus. Onderweg komen we het Koppensnellerspad tegen. Het pad, verstopt in de bosjes, bevindt zich achter een kiosk met een mooi terras met uitzicht over het olifantenverblijf.

  • Het koppensnellerspad is een avontuurlijk maar ook zeker spannend wandelpad. Durf jij dit aan?

Serenga

In Sergena staan de themas Savanne en woestijn centraal. Als je deze wereld binnenloopt tref je er gelijk een kinderboerderij “Dogon dorp” aan. Welke erg goed bij de Dogon thematiesering past. De aankleding komt erg overeen met het Themagebied Afrika van Phantasialand (Duitsland). Toch komt het hier geheel anders dan in Phantasialand tot zijn recht.
Na het vele aaien van de kleine dieren kan je buiten de kinderboerderij op een gepaste manier je handen wassen boven een zinken ton.

Vanaf het Dogon-dorp gaat de route dwars door het land van de prairiehondjes heen. Je moet daarbij goed opletten waar je loopt, want deze leuke kleine diertjes lopen echt overal en ze gaan ook zo midden op het pad zitten of ze klimmen op een heuveltje waar ze op de uitkijk gaan zitten. Een mooi gezicht waar wij met zijn allen wel uren naar konden kijken!

Voordat we echt de wilde dieren van de Savanne gaan bezichtigen komen we onderweg nog een kiosk en een shop tegen en natuurlijk maakten we even een stop bij de een prachtige speeltuin “de watertoren”. De watertoren heeft 2 geweldige glijbanen maar je kan er ook leuk met water en zand spelen, voor ouders vaak een minpunt, (want dat smeert zo) maar voor kinderen de ideale speel combinatie! Onze Pipp genoot met volle teugen van de waterpret bij de watertoren.

Op de route zien we nog de Wallaby’s, Nandoes en Nijlpaarden. De Nijlpaardenpoel kan je zowel buiten als binnen bewonderen, het binnen gedeelte zit je onder de grond en kan je de nijlpaarden zien zwemmen.

Als we via een een grote brug dichterbij de wilde dieren komen zien we de safari bus ook al aan komen. Je hebt echt een prachtig uitzicht vanaf deze loopbrug. Links zie je de Savanne met oa. Giraffen, Zebra’s en Neushoorns en rechts zie de Leeuwen. Dit is ook zeker een plek waar je echt even stil kan blijven staan en kan genieten van al het moois wat er om je heen gebeurd. Wederom gaat het wilde leven door en jij staat er midden in. Gewoonweg geweldig.

In de Sergena is zoveel te zien en te beleven, het is een ware ontdekking voor jong en oud.

In de Serenga vindt je ook nog Stokstaartjes, Struisvogels, Kamelen, Ezels en Bavianen. De bavianen hebben een eigen arena. De rollen zijn hier letterlijk omgekeerd. Want jij als gast staat op het podium terwijl de Bavianen op de tribune zitten, dacht je even leuk aapjes te komen kijken? Dat zullen die Bavianen ook wel denken, elke dag hebben zij weer ander vermaak om naar te kijken! Onderweg komen we weer een paar avontuurlijke routes tegen, zoals bijvoorbeeld kleine klimparcourtjes of je kan onder de grond, maar wat dacht je van een een wandeling door een ontspoorde trein? of maak je liever muziek? Het kan allemaal in de Serenga van Wildlands.

Op Safari!

Wie de Savanne dieren van een ander oogpunt wilt bekijken kan een ritje maken in de Seregna safari. Een oude truck brengt je dichtbij oa de neushoorns, giraffen en zebra’s. Tevens ga je door wateren heen en passeer je een oude vervallen trein. Deze trein is via de looproute bereikbaar om door heen te wandelen. Ook vanuit dit oogpunt heb je weer een andere kijk over de vlakte en de dieren.

Tweestryd

Als je een grote ronde rondom de Savanne doet kom je ook bij de familie attractie tweestryd. Het is een familie boomerang coaster waarbij je zowel vooruit als achteruit een achtbaan rit tegen elkaar aflegt. Het zijn twee banen die door elkaar lopen. Ben jij de snelste? De achtbaan zelf is niet een snelheidsduivel en daarmee geen lokkertje voor achtbaanfans, maar voor jonge kinderen zeker leuk, het is immers een familiebaan en de strijdt aangaan met je vader of moeder is natuurlijk altijd leuk! Een leuke toevoeging voor iedereen die opzoek is naar avontuur!

Animazia

Vanuit Serenga kan je het Animazia binnenlopen. Dit is een grote overdekte speelplaats met water, glijbanen, klimparcuurs, doolhof en meer. Je vindt hier speeltoestellen voor zowel de kleine als de grotere kinderen.
In Animazia vindt je ook de naakte molratten, reuze schildpadden, waaronder de groene zeeschildpad en er is boven een ruimte gecreëerd voor tropische vissen dmv een klein aquariums.

Meridianenpad

Sinds de zomer van 2019 is er een nieuwe verbinding tussen Serenga en Nortica. Hierdoor hoef je vanuit Serenga niet eerst terug te lopen naar het kompasplein om vervolgens Nortica te gaan bezichtigen (of andersom natuurlijk) . Wat ons betreft een goede investering en zeker een verbeter punt! De tunnel is erg mooi geworden en zodra je de tunnel uitloopt ben je gelijk in een andere wereld. Iets wat Wildlands toch echt wel goed doet!

Nortica

Via de tunnel lopen we Nortica binnen. Met zijn lichte kleuren, frisse blik en uitstraling heb je gelijk het gevoel dat je in het poolgebied bent. Het is net als de andere klimaatgebieden erg mooi gethematiseerd.

Je vindt er een mooie boot die half gestrand is in het pinquin verblijf. Deze boot kan je ook op, dit is weer heerlijk voor onze fantasierijke kinderen die gelijk de kapitein uit gingen hangen terwijl de pinguïns aan hun voorbij liepen. Wat een mooi plaatje! Onze Pipp speelde gelijk kapitein en zijn fantasie ging los ” AHOY we gaan naar de Efteling! ” aldus onze 2 jarige, nou die droom lieten we mooi varen, want we waren nog steeds in Emmen. Maar voor ons een teken dat deze gestrande boot, toch veel meer is dan een stuk deco, het is eveneens een speel en ontdek plaats waar kinderen wel lekker kunnen fantaseren.

Onze persoonlijke favoriet is toch wel het ijsberen verblijf. Je kan deze zowel boven water als onder water bezoeken. Je kan het onderwaterverblijf binnentreden via een looproute (ideaal met een kinderwagen of rolstoel) met een trap, of en daar komt ie… Een glijbaan! Hoe cool is dat! Natuurlijk namen we allemaal de glijbaan, want daar maak je de beste entree mee!

Het onderwatergedeelte is ook weer zo’n punt in het park waar wij weer uren kunnen kijken. Wat zijn de ijsberen toch prachtige beesten, ze ogen zo zacht en knuffelbaar en het water zorgt er voor dat hun vacht danst. Wat een mooi gezicht. Naast de ijsberen kan je ook de pinguïns hier onder water bewonderen. Wat zijn dit toch komische beesten om naar te kijken. Kortom, hier kunnen wij ons prima vermaken! Voor de kinderen zitten hier binnen ook nog weer kleine glijbanen verstopt. Erg leuk gemaakt.

Terra Explorer – De Dinolift

Iets wat we wat minder goed begrijpen is de Terra Explorer. Het is een virtuele lift die je terug in de tijd brengt. Het is een korte attractie die niet zoveel toevoegt aan Nortica. Kinderen die Dino’s erg leuk vinden zullen het leuk vinden om te zien, maar de attractie heeft geen groot wederzien factor.

Het oude pinguïn verblijf doet nu nog wat kil aan, het past daarmee wellicht wel bij de kille looks van Nortica, echter mag hier toch nog wel wat meer actie komen. Momenteel verblijven er 2 zeehonden, welke mogelijk ook maar een tijdelijk verblijf hebben in Wildlands. Wij kunnen ons niet voorstellen dat dit veblijf zo blijft.

De Robbenhafen is een gebied waar de Pelsrobben en de Zeeleeuwen leven. Je vindt hier ook een show van de zeeleeuwen en de Attractie Artic 1. De show is een presentatie van zeeleeuwen waarbij ze diverse kunstjes doen.

Artic 1

foto : Wildlands Emmen

De Artic 1 is een 4D simulator. Je kan in een voertuig een virtuele reis maken, de beelden en de belevenis is echt super! Door verschillende effecten en de prachtige muziek ga je al snel op in de film. De door Vekoma geproduceerde attractie is al toegankelijk vanaf 90 cm, wat het ook een aangename Familie – ride maakt.

Via de Robbenhafen loop je weer richting het Kompasplein, daar waar het avontuur eerder deze dag begon.

Speeltuinen

Verspreid over het gehele park zijn voldoende speeltuintjes, klim parcourtjes, speel en ontdek mogelijkheden. Er is outdoor niet direct een grote centrale speeltuin. Het gevoel van ” nog even naar de speeltuin voordat we naar huis gaan” ontbreekt daardoor wel. Wellicht dat animaia gezien kan worden als grote speeltuin, echter gaat het hier meer om en indoor belevenis, het maakt de speeltuin niet minder mooi natuurlijk.

Horeca & Shops

In het gehele park zijn er voldoende kiosken te vinden waar je terecht kan voor een snelle hap, een kop koffie, een ijsje etc. Er zijn meerdere restaurants waar je ook wat uitgebreid kan eten. Dit zijn oa. Momma’s Restaurant, Rimbula Restaurant en Travellers Taste, waar je ook a la carte kan bestellen.

Iets wat voor ons nieuw was, maar zeker erg leuk, onbeperkt limonade concept. Voor slechts 4 euro p.p. kan je een limo zakje kopen en deze de hele dag vullen, met zoveel avontuur op 1 dag komt dit goed van pas.
De horeca prijzen zijn gevarieerd, wij vergelijken vaak de kinderbox, deze kan je in Wildlands halen voor 5,95 p.p. Een nette prijs.

Aan shops is er ook zeker geen gebrek in het park, elke klimaat zone heeft zijn eigen winkeltjes. Je kan hier o.a. merchandice van het park kopen , bekens, sleutelhangers, knuffels en meer.

Shows & Entertainment

In de Jungola vindt je het jungletheater waar Jungle Jim zijn show heeft, een leuke en leerzame show voor het hele gezin.

In Nortica is een zeeleeuwen show . In alle gebieden lopen er voldoende verzorgers rond die je altijd even te woord willen staan. Ze hebben veel kennis over de dieren en vertellen in volle glorie over de dieren en het park waar ze werken. Ze stralen veel positiviteit uit en dat geeft het park een mooie sfeer.

Op diverse plekken in het park kan je vermaakt worden, er is een djambe show, je kan je haren laten in vlechten, je kan jungle Jim treffen voor een leuk verhaal. Tevens zijn er natuurlijk, zoals in elke dierentuin, de voedertijden van de dieren die je kan bijwonen. Kortom Wildlands Leeft!

Conclusie

AdventureZoo Wildlands in Emmen is een prachtig avonturenpark voor ontdekker van jong en oud. Wij vinden het echt een uitje die je met je gezin kan ondernemen. Een dagje Wildlands brengt je een dagje in verschillende werelddelen, klimaatzones en per zone krijg je een kijkje in hun “wildlife”

Het grootste pluspunt van Wildlands vinden wij het gevoel te hebben dat we te gast zijn in de leefomgeving van de dieren. Zij doen hun ding, leven hun leven en wij mogen een kijkje nemen.

Er zijn veel mogelijkheden om te klimmen, klauteren en te spelen. Kinderen kunnen hier echt op avontuur gaan, ook als ze niet alleen dieren willen spotten.

Het Park biedt net wat meer dan een “normale” dierentuin, de attracties zijn een leuke toevoeging aan het park, het geeft een avontuurlijk gevoel en dat vinden we erg passen in Wildlands. De naam AdventureZOO komt wat ons betreft dan ook helemaal tot zijn recht!

Lets go Out in Wildlands?

Waarschijnlijk heb je het al opgemerkt aan de fotos, (die genomen zijn op meerdere dagen) dus JA! Wildlands heeft ons overtuigd en wij hebben weer een jaarkaart genomen. Inmiddels zijn we ook al weer meerdere keren geweest en elke dag is het weer een ander avontuur.
Wildlands is druk aan het verbeteren en inversteren, we hebben er alle vertrouwen in dat dit park zich zal ontwikkelen tot een van de meest unieke avonturen park van Nederland. Want is het een dierentuin? is het een attractiepark? Hoewel de meningen verdeeld zijn, nogmaals, de naam zegt genoeg ” Adventure zoo” .

Praktische info Wildlands :

Dagkaart WILDLANDS 2019

 LeeftijdOnline ticketAan de kassa
0 t/m 2 jaargratisgratis
3 t/m 9 jaar€ 19,50€ 23,00
10 t/m 64 jaar € 22,50€ 27,50
65+ € 21,50€ 26,00
Mindervalide*€ 21,50

Abonnement WILDLANDS 

 0 t/m 2 jaargratis
3 t/m 9 jaar€ 38,50
10 t/m 64 jaar€ 62,50
65+ € 58,00

Prijzen zijn conform website Wildlands, seizoen 2019.
TIP: Koop je een abonnement in het park (na je dag bezoek) betaal je 45 euro voor volwassenen en 20 euro voor kinderen.

Parkeren : Het park biedt voldoende parkeermogelijkheden rondom het park, a 10 euro per dag.

So lets go out in Wildlands Emmen!

Check onze video! – Wildlands Adventure Zoo 2019 –

Commentaar op Wildlands

Er is nog al wat commentaar op Wildlands geweest de afgelopen jaren. Is dit terecht geweest of niet? Wij vinden van niet. Natuurlijk moest het park nog warm lopen en tja over de finaciele status kunnen we niks zeggen, maar wij denken niet dat Wildlands een slecht park is geweest de afgelopen jaren, niet zo als sommige mensen doet beweren. Wij denken dat het vooral ligt aan het gemis van Noorderdierenpark en dat veel mensen moeite hebben met wennen aan vernieuwing. Hoe mooi noorderdierenpark ook was, Wildlands is totaal wat anders, dit kan je niet vergelijken. En als je dat los van elkaar ziet, dan zie je dat Wildlands een prachtig mooi park is met veel doorgroei mogelijkheden.

Wat wensen wij voor de toekomst?

Warme entree
Een entree wat leeft, geen kille boel, maar sfeer proeven van alle avonturen die je kan beleven.

Aquariaum
Een mooi groot paradijs voor waterdieren, hoewel ze het in animazie geprobeerd hebben, is dit wat ons betreft meer een “vuller” dan daadwerkelijk een mooie toevoeging.

Nieuwe Thema gebied : BOS – American National Parc
Als we dan toch los mogen met onze fantasie dan gooien we er gelijk maar een geheel nieuw themagebied in, de style van Yogibear bevalt ons wel, bos, groen, sparren, dennen, picknickplaatsen, tentenkampen, water, bruine beren, eekhoorntjes, herten en een leuke attractie! Klimparcours door de hoge toppen van de bomen of een rodelbaan en als we dan ook nog een show mogen toevoegen, wellicht dat een leuke waterski show op het water wel toepasselijk is. (wat is het toch fijn om te fantaseren he?)

oke, even terug naar wat realistische zaken :

Meer leven in de boottocht
De boottocht is wat ons betreft echt een must see, maar heeft ook hier en daar wat dode punten. Het zal leuk zijn als ze toch iets doen in oa de grot. Wellicht kan de vreemde vogel van de show terug komen in dit gedeelte? of andere vreemde bewoners van de jungle?

Vlinderspotter
Mees (7) heeft de tip om bij de vlinderkas Vlinderkaarten neer te hangen die avonturiers dan mee kunnen nemen als ze door de kas lopen. Zo kan je opzoek naar alle vlinders en ze afvinken als je ze allemaal hebt gespot

Meer attracties in de toekomst!
JA ZEKER! absoluut! – Ojee…daar gaat de fantasie weer op hol… – wellicht iets wat vele mensen niet zullen delen, want de meeste mensen zien Wildlands meer als dierentuin, maar wij vinden Wildlands een avonturenpark. Dit biedt ruimte voor veel meer opties en dus ook attracties!

Welke attracties vinden wij geschikt voor Wildlands?
Kom maar op met die fantasie!
Log Flume! Weet je wel? die geweldige boomstam wildwaterbaan. Geheel in Jungle of afrikaanse sferen. En dan ook zo prachtig mooi aangekleed met planten.
Rapid River – De ronde bootjes wildwaterbaan, deze kan je toepassen in vele themas, maar in meeste parken wordt dit toch gelinkt aan tropische sferen, hoe leuk zal het zijn als je een rapid river door de ijstijden hebt?
Kids Free Fall – Bij de watertoren kan je een hele mooie gethematiseede kids freefall tower plaatsen die geheel in de watertoren style zal zijn.
Carrousel – een leuke Retro carrousel, met veel dieren. Wellicht erg mooi voor de entree, waarbij de carroussel het middenpunt zal zijn van binnenkomst. Hoewel een draaimolen vaak een kinderattractie wordt genoemd is dit echt wel een leuke familie attractie die zowel in zomer als winter voor een positieve sfeer zal bijdragen.
Old Timer baan – Nu zijn de standaard oldtimers niet echt iets wat in je opkomt als je denkt aan bijv. Jungle, maar wat nou als je de oldtimers verruild voor Jeeps? hoe zon leuk avontuur kan je dan beleven?
Indoor Dark ride – Familie attractie waarbij je als passagier op avontuur gaat, denk hierbij aan bijv Maus Au Chocolat (phantasialand).
Air Boot – Splashboat – Een avonuurlijke bootvaart die je in nederland nog nergens anders kan vinden. – collega park Safaripark Serengeti Duitsland, heeft deze bootervaringen ook in hun park, wij vonden het een aangename verrassing en zien zoiets ook wel terug in Wildlands.

Wat ons betreft zijn er nog veel mogelijkheden in Wildlands, zowel in het dieren als in het avonturen thema.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: