er op uit met kids Gezins uitje pretpark vakantie vlog

Bosrijk – Efteling: review & Video

Wij waren in onze Osternferien (Duitse Paasvakantie) te gast in de Efteling. We verbleven maar liefst 3 dagen in het vakantie park Bosrijk.
Met een gezin van 7 is het niet makkelijk om een verblijf aansluitend een themapark te boeken. De hotel kamers zijn vaak te klein, onze bezetting is te groot. Vakantie park Bosrijk biedt dan zeker een uitkomst! Het vakantiepark behoord tot de Efteling en heeft, net als collega parken, Landal of Centerparcs hun eigen vakantie huisjes. Dit biedt voor grote gezinnen als ons, maar ook zeker voor Familie dagen een ideaal verblijf in combinatie met een themapark. In ons geval dus ” de Efteling”.

Entree Bosrijk – Efteling

We verbleven in een 6 persoons Boshuys.
Wij hebben al veel vakantie parken bezocht, maar nog nooit in zon luxe huisje gezeten. Het huisje biedt net even wat meer dan een standaard vakantie huisje of Bungalow, is dit de sfeer? is het de styling? zijn het de kleine extras? Eigenlijk maakt het niet zo veel uit, het gaat uiteindelijk om het gevoel wat je er bij hebt en die was voor ons, net als in de Efteling, betoverend.

Ben je benieuwd hoe dit Boshuys er uit ziet? Bekijk dan snel de fotos en de video (deze vindt je onderaan de review)

Lets Go out in Bosrijk – de Efteling!

Boshuys

Boshuys – 6 personen

De huisjes in Bosrijk, in ons geval het Boshuys, zijn heel erg uitgebreid en voorzien van alle gemakken die je nodig bent. Wij zelf kwamen natuurlijk naar de Efteling voor de Efteling, maar we kunnen ons ook goed voorstellen dat je een dagdeel in en om je accommodatie wil verblijven. Het vakantie gevoel is hier echt wel aanwezig, naast het vakantiehuisje zelf is het Bosrijk een geweldig mooi vakantie park. En dit terwijl het gewoon een overnachting mogelijkheid is van het Themapark de Efteling.

Het Boshuys is ruim opgezet en voelt daarmee dus groot aan, hoewel je vaak spreekt over een vakantiehuisje voelde dit meer als een huis. Een warm huis waar je bij binnenkomst gelijk al welkom voelt.

Je komt binnen in een ruime living en op de begane grond bevindt zich een open keuken met een mooie robuuste eettafel. De keuken is naast de standaard inventaris ook voorzien van een vaatwasser en een combimagnetron.

Er is geen standaard koffiezet apparaat aanwezig, daarvoor staat er een Nespresso Apparaat, geen zorgen, er liggen standaard een paar cups klaar voor de gasten en eventueel kan je deze ook kopen in het winkeltje in Bosrijk.
– maar nu je deze informatie weet, kan je ook altijd een paar cups mee nemen van huis.

De styling van het interieur is voorzien van veel hout en natuurlijk tinten en past dan ook goed in een bosrijke omgeving. Het boshuys doet ondanks zijn ruimte knus en warm aan. Het Boshuys biedt leuke extra verrassingen wat je verblijf nog leuker maakt!

Leuke extras

Wat je verblijf in het Boshuys extra leuk maakt, zijn de extras die het Boshuys biedt. Zo konden we in de woonkamer gelijk al genieten van een welkoms pakket, voorzien van oa. Koffie en Thee. Onze bedden waren opgemaakt met dekbedden van Klaas Vaak! Elke kamer in het huis was voorzien van een Efteling-sfeer. Je vindt overal mooie Efteling schilderen terug en er zijn zelfs hier en daar wat spreuken verstopt.

Iets wat wij erg konden waarderen, we kregen voor onze 3 daagse verblijf maar liefst 3 vuilniszakken! Zulke kleine dingen kunnen ons gelukkig maken, want daar is over nagedacht… en daardoor maakt het, zeker in ons geval, een verschil, want met een gezin van zeven hebben we wat rommel en uiteraard met nog twee kinderen volop in de luiers is dit echt fijn! Een klein dingetje, maar voor ons zeker een plus punt …

De schoonmaakt pakketten waren ook leuk verpakt in een zakje van jutte, net even anders, waardoor je toch een specialer gevoel krijgt. Well Done!

Slaapmutsje

De slaapmutsjes

Bij binnenkomst viel het de kinderen gelijk op, de slaapmutjes! Geweldig! Deze hangen aan een wandrek aan de muur. Uiteraard waren we hier dmv een welkomsvideo per mail al van op de hoogte gebracht. ” De mutsjes liggen al voor jullie klaar” was de boodschap van de leuke video die wij ongeveer een week voor aankomst per email binnen kregen.

En niks is minder waar, die lagen dus echt klaar! en wat was dit een succes. Te samen met een leuk voorleesboek van Klaas Vaak was dit echt een super welkoms cadeau. De mutsjes moesten elke avond op en onze Pipp (2) wou hem het liefst niet meer afzetten en Pipp was niet de enige, want wat heeft papa kunnen slapen met de Slaap muts!

Naast de woonkamer en de keuken vindt je op de begane grond ook nog het toilet en kan je via terrasdeuren naar buiten waar een leuk terras zitje staat. Je kan helemaal rondom het huis. Een klein min puntje hier wel was dat je alleen via een trap bij het huisje kon komen, hoewel dit heel mooi oogt was dit met de kinderwagen echt wel een dingetje. Gelukkig maakten Mees (6) en Pipp (2) hier weer de avonturenroute van.

De boven verdieping

Via een open trap kom je op de boven verdieping. Hier zijn 3 slaapkamers aanwezig. Een kinderkamer, die voorzien is van een stapelbed, een baby bed en een kinderzitje. En twee slaapkamers met 2 persoons boxspring bedden. Tevens bevindt zich er een badkamer met een ruim ligbad en een aparte douche. Naast de badkamer is ook nog eens een tweede toilet te vinden. De overloop is zeer ruim, iets wat wij erg prettig vonden.

Efteling Tv

In de woonkamer heb je natuurlijk ook een tv, het leuke hiervan is dat je toegang hebt tot Efteling Tv. Er zijn meerdere kanalen van de Efteling. natuurlijk mogen daar de verhalen vanuit het sprookjesbos niet bij ontbreken. Wat wij zelf erg leuk vonden was het kanaal waarbij je een kijkje kreeg achter de schermen van de attracties, hoe komen ze tot stand? welk verhaal zit er achter etc. Hoewel we eigenlijk te weinig tijd hadden om daadwerkelijk tv te kunnen kijken is dit echt wel een leuke bijkomstigheid.

Video

Bosrijk – Vakantie park

Hoewel we er zelf bijna geen gebruik van hebben gemaakt biedt het vakantie park Bosrijk meer dan alleen overnachtingsmogelijkheden. Net als de Efteling zelf heeft Bosrijk ook mooie wandelroutes en is de aankleding van dit park tot in detail uitgewerkt. Alles is zeer sfeervol gedaan en in het midden van het park bevindt zich een groot water met daarin het kasteel van Klaas Vaak. Het Bosrijk heeft naast vakantie huisjes ook een hotel en appartementen. Teven heeft het een eigen zwembad, het badhuys. Het bezit een fijn restaurant waar je goed kan ontbijten, lunchen en dineren. Het park winkeltje biedt voldoende levensmiddelen om je te kunnen redden op het het vakantie park.

Wij hebben zeker genoten van ons verblijf in het Bosrijk, we zouden graag nog een keer langs komen en dan wellicht wat meer genieten van het Bosrijk. We waren nu vooral in het park zelf aanwezig, want tja, dat is natuurlijk een sprookje op zichzelf waar je optimaal van wil genieten.

Als je ooit de kans krijgt om een verblijf te boeken op het Bosrijk, raden wij je deze zeker aan!

Conclussie

Vakantie park Bosrijk is een prachtig mooi vakantie park welke goed te combineren is met een meerdaags bezoek aan de Efteling. Tijdens je verblijf heb je alle dagen entree tot de Efteling. Je kan vanaf het vakantiepark heel makkelijk lopend naar de Efteling toe en als je wat verder in het vakantiepark gevestigd bent kan je gebruik maken van de treintjes. Het Bosrijk biedt naast een bezoek aan de Efteling ook nog de ruimte om een mooie wandeling te maken in het vakantiepark. Daarnaast kan je gebruik maken van de golfbanen of het zwembad “het Badhuys” in het Bosrijk. Het vakantiepark heeft een restaurant en een winkeltje. Kortom je hebt alles in de buurt wat je nodig bent voor een onvergetelijke vakantie.
In de ochtend tref je de Efteling karakters bij de ingang van het Bosrijk en in de avond is Klaas Vaak op diezelfde plek aanwezig om een verhaaltje voor te lezen, vergeet je slaapmutsje niet!

Voor ons, als groot gezin, was het zeker een uitkomst om een huisje in het bosrijk te boeken in plaats van een hotel kamer. Wij vinden ons gezin echt super leuk, maar om nou met zijn zevenen op een kleine hotel kamer te verblijven? Wellicht voor 1 nachtje, maar niet 3 dagen. Wij kunnen ons ook goed voorstellen dat wanneer je met een groepje gaat, of met de hele familie dat je kiest voor een verblijf in het bosrijk.

Een klein puntje van kritiek, de open trap naar boven is vanaf de woonkamer niet afgesloten er is ook geen traphekje beschikbaar. Onze jongste vond dit maar al te interessant, hij kon nu immers zo zijn motoriek oefenen en dus de trap op klimmen. Als je kijkt naar de doelgroep van de Efteling en de parkgasten welke voornamelijk uit jonge gezinnen bestaat, zal een extra traphekje geen overbodige luxe zijn.

Verder zijn we, ondanks dat het een behoorlijk uitgave was, zeer tevreden, als we ooit de mogelijkheid weer krijgen om dit zo te doen, zouden we het zeker weer doen! – Bosrijk Bedankt!

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: