dierentuin duitsland er op uit met kids familie Familie uitje Gezins uitje kinderen pretpark

NaturZoo Rheine

Blog Review - Naturzoo Rheine, een kleinschalige natuurlijke dierentuin in het Duitse Rheine, 30 min vanaf de Twens-Nederlandse grens.

Net over de grens in het Duitse Rheine vindt je Naturzoo Rheine. Het is een mooi overzichtelijke dierentuin waar een echte ontdekker goed uit de voeten kan. Je vindt er vele verschillende diersoorten en je staat vrijwel direct in contact met de dieren. Het park staat bekend om het allereerste apenbos in Duitsland. Het is een heel mooi aangekleed en net park, je hebt hier echt het gevoel dat je midden in de natuur loopt en tegelijkertijd kan je genieten van de dieren. De naam Naturzoo komt dan ook goed tot zijn recht. Benieuwd wat er nog meer te vinden is in dit park? – lees dan snel onze review!

Waar ligt Rheine?

Zondagmiddag, ik was alleen met de 3 jongste kids en ik was opzoek naar een leuke activiteit waarbij wij lekker konden wandelen in de natuur en waar ook nog leuke gespeeld kon worden. De kinderen gaven aan dat ze het liefst diertjes wouden kijken. Dat bracht mij gelijk bij NaturZoo Rheine. Het is voor ons een half uur rijden dus prima te doen.
Rheine is een plaatsje in Duitsland wat ter hoogte ligt van Oldenzaal. Als je via Oldenzaal de a30 Duitsland in rijdt kom je praktisch aan de dierentuin langs. Het is ongeveer 35 min. rijden vanaf Oldenzaal. Prima te doen dus als je in het (noord) oosten van Nederland woont.

Salinenpark

Naturzoo Rheine wordt omringt door een groot natuurpark, hier is eveneens Klooster Bentlage te vinden. Je moet een deel door dit park heen lopen voordat je bij de entree van het dierenpark bent. De weg er naar toe is aangegeven met spoor van pootafdrukken van vogels. Je weet dus precies waar je heen moet lopen. Onze jongens vonden de weg naar de entree van de Dierentuin al een avontuur op zich.

Mees wijst ons de weg

Nadat ik bij de kassa 14 euro in totaal moest afrekenen konden we naar binnen met ons vieren. Wat ons betreft een heerlijke entree prijs!

– leuk weetje, als wij met het hele gezin compleet waren geweest, dus 7 personen, konden we gebruik maken van de familiekaart en waren we slechts 30 euro aan entree kwijt geweest –

Mees (6) is vandaag onze gids en heeft dan ook de kaart bij zich. We kregen een folder bij de ingang met daarop een overzichtelijke plattegrond. Het viel ons gelijk op dat het park genoeg aanbod aan dieren had. We gaan dan ook maar snel op avontuur!

– Entree NaturZoo Rheine –

Dichtbij de dieren

NaturZoo Rheine staat er bekend om dat je dichtbij de dieren kan zijn, hier is dan ook geen twijfel over mogelijk. De wandelroute ligt zo dicht aan de dierenverblijven dat dit een hele bijzondere ervaring geeft. Zelfs de tijgers kan je van dichtbij bewonderen. Wat ik erg bijzonder vind is dat er bij de tijgers nog een ouderwets hekwerk staat in plaats van de glazen wand die je vandaag de dag in vele dierenparken aantreft. Dit geeft het gevoel dat het contact tussen mens en dier nog opener is. In andere wandelroutes kom je zelfs zo dicht bij de dieren dat je ze kan aanraken, bijvoorbeeld de kangaroo of de lama’s.

– natuurlijk wordt er geadviseerd om de dieren niet aan te raken –

Wij troffen op onze route een lama, die kwam zomaar onverwachts oversteken, daar waren de kinderen wel even van onder de indruk.

Diersoorten

NaturZoo Rheine heeft meer dan 1000 dieren en honderden verschillende diersoorten. Zo vindt je er meerdere aap soorten, heel veel verschillende vogelsoorten, Zebra’s, Neusberen, Tijgers, Zeehonden, Pinguins, Kangaroos, Beren en nog veel meer. Er is ook een kinderboerderij te vinden waar kinderen oog en oog staan met kleine dieren.De kinderboerderij is voornamelijk buiten, maar ook binnen in de stal kan je de dieren bekijken.

Apenbos

Wat ik, maar met name de kinderen erg bijzonder vinden aan deze dierentuin is een wandeling door het Apenbos. Het apenbos is een wandelpad waarbij de Berberapen je overal passeren. Ze zitten op de hekjes, klimmen in de bomen en steken ook gerust al wandelend het pad over.

Dat deze apen erg nieuwsgierig zijn naar wat de mensen allemaal met zich mee brengen naar het bos blijkt wel weer, we hebben meerdere apen gezien die bij tassen en jassen van ouders en hun kinderen zaten. Ook troffen we een aap onder in een kinderwagen aan.

– Hoewel het bos toch echt wel zijn regeltjes heeft en duidelijk aangegeven wordt dat je er niet met Tassen en of kinderwagens naar binnen mag , wordt dit dus wel gedaan –

Bij de ingang van dit bos vindt je dan ook kluisjes waar je jouw tas kan achter laten. Na onze ervaring zal ik zeker gebruik van maken.

  • Leuk Weetje : Het “Affenwald” is in 1974 geopend en was toen der tijd Duitslands eerste Apenbos.

Spelenderwijs ontdekken

Overal in het park is er genoeg te zien en te leren. Kinderen kunnen hier dus echt de ontdekkingsreiziger uithangen en ik weet zeker dat ook vele ouders nog veel kunnen opsteken van alles wat je onderweg tegen komt.

Kinderen leren ook nog eens op een speelse manier hoe ze de natuur kunnen begrijpen en welke dieren er in hun eigen land wonen en hoe deze vervolgens weer beschermd worden.

Waterdieren en beren

Helemaal achterin het park vindt je een loop cirkel waar je het verblijf van de lippenberen, de pinguïns en de zeehonden passeert. Alle drie de verblijven zijn echt mooi om te bekijken, zowel de pinguïns als de zeehonden kan je boven en onder het water bezichtigen. Voor ons even een plek voor een drink stop en weg te dromen bij de mooie soepele onderwater bewegingen van deze geweldige dieren. Bij de pinguïns geldt ook dat deze zomaar kunnen oversteken op jouw wandelpad, wij hadden bijna eentje onder de kinderwagen, goed opletten dus!

Het ooievaarsnest

Vanaf de lippenberen lopen we door naar de ooievaars en die zijn er genoeg! Hutje mutje bij elkaar in groepjes kan je deze dieren niet missen.
Het schijnt zelfs dat er maar liefst 100 ooievaars te vinden zijn. Daarmee behoord deze groep tot de grootste van de deelstaat Nordrhein Westfalen, en wellicht ook wel tot de grootste van Duitsland.

Hoewel onze kinderen de ooievaars erg leuk vinden, omdat ze druk bezig waren met het bouwen van een nest, was het uitproberen van een ooievaarsnest toch nog wel veel leuker! Hoe vaak krijg je nou ook de kans om in een heel groot nest te zitten? Daar wouden Pipp en Mees wel even gebruik van maken.

Pipp & Mees in samen in het nest

Kikkerpoel

Wat ook erg leuk is om te ontdekken is de kikkerpoel, een kleine poel, met een brug, waarbij je opzoek kan naar verschillende kikkersoorten die daar leven. Je moet even geduld hebben, of heel erg goed kijken, maar er zijn genoeg kikkers te vinden. Wij vonden het een leuke zoektocht. Tijdens de zoektocht heb je ook echt het gevoel midden in de natuur te zitten in plaats van een dierentuin.

Avonturenpad

Zodra er maar een wandelroute is wat afwijkt van de normale route, zijn onze kinderen ervan overtuigd dat het een avonturenpad is. En laten ze in NaturZoo Rheine nou veel van deze avonturen paden hebben. Naast de vaste basis route vindt je links en rechts van de paden vele avontuurlijke paden. Een binnendoor route, een klein trappetje, een bruggetje of een houtsnipper pad, onze kinderen maken hier een groot avontuur van, dit maakt niet alleen de wandeling maar de belevenis van dit park nog veel leuker.

Apenhuis

Wat bij ons altijd een groot succes blijft zijn de apenverblijven, zowel binnen als buiten, echter de apenhuizen waarbij je ook echt dichterbij de app kan komen doen het bij ons erg goed. Ook natuur zoo Rheine heeft een apenhuis. Zelfs twee stuks. De apenhuizen zelf zijn niet mega groot, maar je kan de apen wel indoor en van dichtbij bezichtigen. De verblijven werden ook goed bezocht, Aapjes kijken blijft toch wel erg geliefd!

Picknicken in de Berenkooi

Een andere bijzondere ervaring is picknicken in een berenkooi. Het gaat hier om een picknick plaats in voormalige berenverblijf. De kinderen waren dan ook even de beren en gromden zo hard als ze konden, uiteraard schrok mama daar van! Echt een zeer leuke manier om een oud verblijf weer een nieuw leven te geven.

De speeltuin

Direct naast de ingang, of net voor de uitgang (het is maar net hoe je de route neemt) vindt je de speeltuin. Deze speeltuin is echt mega groot. Hij is niet alleen ruim opgezet, maar heeft ook echt veel speeltoestellen. Hier kan je prima klimmen, schommelen, zwieren, glijden, kortom veel energie kwijt. Rondom de speelplaats zijn er ook genoeg picknick mogelijkheden en aansluitend aan de speeltuin is ook een kiosk aanwezig voor kleine dingen zoals ijsjes of drinken.

Horeca

In de hele dierentuin is er slecht 1 restaurant te vinden. Deze ligt overigens wel centraal en je kan er vanaf meerdere punten vanuit het park makkelijk naar toe lopen. Je kan hier terecht voor kleine tussendoortjes of voor een compleet menu. Uiteraard kan je hier ook drinken en of ijsjes halen. De prijzen van dit restaurant vonden wij erg netjes. Om even een voorbeeld te noemen, Een bord met (veel) patat, 4 nuggets, en saus kostte 4,10 euro.

Naast dit restaurant is er bij de speeltuin nog een kiosk te vinden voor kleine dingen, zoals ijs, koffie, snoep en drinken.
Een klein minpuntje, je kan hier niet pinnen.

Dit is overigens sowieso iets waar je even rekening mee moet houden als je in Duitsland een park bezoekt, het is niet gebruikelijk dat je overal kan pinnen.

Gelukkig had ik nog een beetje kleingeld en konden de kids na een flinke middag spelen nog lekker genieten van een ijsje.

– Happy Kids – Happy Mom –

Regenachtige dag

Wij waren in de Zoo op een dag waarbij er af en toe ook wat regen gevallen is. Het was niet een dag die helemaal in het water viel, want na de middag kwam er toch een heerlijk zonnetje door. Op dat moment ontbreekt het in het park wel aan binnenverblijven. Ondanks dat de zon smiddags aanwezig was, waren de paden natuurlijk wel nat geregend en dus ook vies. Het park is voornamelijk buiten en gezien de natuurlijke aanleg ontstaat er ook snel modder. Maar voor ons mocht dit de pret zeker niet drukken, als er een ding is wat wij geleerd hebben sinds we in Duitsland wonen is dat we steeds meer praktisch in gesteld zijn. Bij dagen zoals deze trekken we de kids lekker gummie – pakken aan en kunnen ze helemaal los gaan. Niks niet “nee je broek wordt vies” of ” oh kijk uit voor natte voeten!” Nee hoor, de gummie pakken en laarzen maken echt wel een verschil! Ze kunnen overal klimmen en ontdekken en dat gevoel van vrijheid is gewoonweg onbetaalbaar!

Lets go out to Rheine?

Absoluut! Naturzoo Rheine geeft je het gevoel dat je midden in de natuur veel kan ontdekken, je hebt soms niet het gevoel dat je in een dierenpark loopt, maar meer in een natuur park, daarentegen heeft het park ook weer een echt ouderwets Zoo gehalte. De entreeprijs van dit park en het gratis parkeren maakt het zeer interessant om het park te bezichtigen. Verwacht geen Wildlands of Burgerzoo, maar je kan er echt een hele dag vermaken. Het hele park doet zeer knus aan en er hangt een goede, positieve sfeer.

So Lets Go Out – NaturZoo Rheine!

Wil je meer weten over dit leuke dierenpark? check de website: http://www.naturzoo.de

Openingstijden 2019

De Zoo is het hele jaar elke dag geopend vanaf 9.00 uur.

Zomer: tm 18.00 uur , weekend en feestdagen tm 19.00 uur.
Winter: tm 17.00 uur.

Dagkaarten (prijzen per persoon)

Volwassenenvanaf 18 Jaar9,00 €
Kinderenvan 3 t/m 17 Jaar5,00 €
Kleine Kinderentot 3 JaarGratis
Gereduceert TariefGehandicapten, Studenten8,00 €

Familie Dagkaart

Ouders en al hun kinderen
Kinderen tm 17 jaar30,00 €

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: