dierentuin duitsland familie familie leven Familie uitje familie vlog family life Geen categorie Gezins uitje kinderen mama pretpark

Drouwenerzand 2019

Lets Go Out was in Drouwenerzand

Op 1 Mei 2019 waren we in Drouwenerzand en daarmee konden we geen slechtere dag uitkiezen om het park eens onder de loop te nemen voor een review. Het park was zo vol dat Drouwenerzand zelfs zelf via Social Media een bericht naar buiten deed met daarin een oproep om het park – wegens drukte – niet meer te komen bezoeken. Wij waren een van de gelukkige gezinnen die op deze dag aanwezig waren.

Park Review

We splitsen om die reden onze review in twee delen. Wij zijn van mening dat door de mensenmassa we niet een geheel Fair beeld hebben kunnen krijgen van dit park. Het eerste deel is een review over het Park zelf, het tweede deel zal gaan over hoe het het was om in zon druk park te zijn en hoe het park, zijn medewerkers en zijn bezoekers hier mee om gingen.

Drouwenerzand

Park mascotte Danny

Drouwenerzand is een kleinschalig Attractiepark in Drenthe. Het park maakt gebruik van het All Inclusive concept. Je betaald 1 entree prijs en daarmee kan je naast alle attracties de hele dag onbeperkt genieten van eten en drinken. Je weet van te voren hoeveel de dag je gaat kosten en je hoeft geen tassen vol met eten en drinken mee nemen. Drouwenerzand is een leuk en voordelig uitje voor een gezin met kinderen tot 12 jaar. Het Park telt ongeveer 17 echte attracties. Tevens zijn er speeltoestellen, trampolines en een indoor klimtoestel te vinden.

bij de ingang is een duidelijk overzicht van de entree prijzen

Eerst even ontbijten

Op de site hadden we al gelezen dat je nu ook verse belegde broodjes in het park kon krijgen, dit was voor ons een reden om smorgens in huis een klein broodje te nemen om vervolgens bij aankomst in het park om 10.00 uur lekker aan te schuiven. Ja we willen wel optimaal genieten natuurlijk.

We wouden de dag dus gaan starten bij het restaurant, maar helaas deze was nog dicht. Dan maar aan de koffie thee en een koekje. Het was pas rond de klok van 11.30 uur dat daadwerkelijk het eet afhaal punt open ging. Uiteraard hebben we toen gelijk even een paar broodjes gehaald met fruit. de rij voor het afhaal punt voor snacks was niet te overzien op dat moment. Fijn dat er naast snacks ook soep, broodjes en fruit aangeboden wordt.

vers belegde broodjes (ham & kaas)

Indoor Vermaak

Bij het restaurant is er binnen een groot klimtoestel te vinden. Aan de zijkant van dit toestel is er een gedeelte voor de aller kleinsten (baby – dreumes – leeftijd). De benaming die het park er aangeeft omschrijft precies goed wat het is “indoor Apenkooi” Het is immers geen hele speeltuin, maar zeker meer dan een klimtoestel.

Bij het andere indoor gedeelte vind je een afhaal punt voor koffie, thee en limonade. Je kan hier ook Ezeltje rijden (geen echte ezel natuurlijk) het gaat om een ezel op een rail. Een attractie die in meerdere parken te vinden is, maar dan vaak als Paardenbaan. Voor kleine kinderen is dit een leuke baan. Echter dienen deze wel begeleidt te worden, je moet namelijk zelf op een knop drukken om je rit te activeren. Onze jongsten (1 tm 6 jaar) vinden dit een hele leuke Attractie. Kinderen hebben al snel de wonderlijke fantasie dat ze op een echte ezel door de woestijn rijden, zij ervaren de rit als 1 groot avontuur, heerlijk om te zien! bij minder drukke dagen kan je hier dus fijn zitten met een bakje koffie terwijl je de kinderen in de gaten kan houden, wij adviseren wel dat kleine kinderen worden voorzien van volwassenen of een ouder kind.

– Een nadeel van deze attractie is dat er totaal geen toezicht is. Het ontbreken van een medewerker kan mogelijk een schijn gevoel van veiligheid geven bij ouders. Het blijkt ook dat simpele regels moeilijk worden als er geen toezicht is. Wij troffen kinderen achterstevoren, dan wel niet zijwaarts, dan wel niet liggend op een ezel aan. Er kwam zelfs een ezel voorbij waar maar liefst 3 kinderen op zaten. Kinderen kopieren graag van elkaar en iedereen wil natuurlijk de gekste zijn. De wat grotere kinderen overheersen hier heel erg en denken ook daadwerkelijk dat zij wel even kunnen vertellen wie wanneer een ezel mag bereiden, de kleine kinderen worden hierdoor ondergesneeuwd en dit is wachten tot het misgaat. En dan kom je op een volgend punt, wie is er verantwoordelijk? Een medewerker bij de attractie plaatsen zal in onze ogen zeker uitkomst kunnen bieden.in ieder geval op zeer drukke dagen-

Attracties voor jong en oud

Plattegrond van het park

Op de Ezelbaan na bevinden alle attracties zich buiten. Er zijn veel attracties te vinden geschikt voor verschillende doelgroepen.
Dit maakt het Park dan ook wel aantrekkelijk voor kinderen tussen de 4 -12 jaar. Op het park vind je oa. attracties als Botsauto’s, Oldtimers, Schommelschip, Zweefmolen, Draaimolen, Breakdance en een spookhuis.

Spookhuis

Aankleding in de wachtrij

Het spookhuis is ook voor kleine kinderen al toegankelijk, hoewel het huis zelf niet heel erg beangstigend is kunnen wij het ons wel voorstellen dat het voor de hele kleintjes wel spannend is. Onze 2 jarige Pipp had er wel wat moeite mee. Hoewel hij zei dat hij het heel leuk vond, wou hij niet nog een keer, dat zegt wel genoeg. Gelukkig dachten de andere kinderen daar anders over. Dat het voor de kleintjes spannend is komt met name door de geluiden en het beperkte zicht wat je hebt. Echt veel spoken zijn er niet te zien. De wachtrij is overigens wel leuk aangekleed met schilderijen van bekende griezels, bijv. Chuky – Child’s Play.

Na onze mening kan het spookhuis wel een opknapbeurt gebruiken. En als te veel griezels niet bij de doelgroep past, dan misschien een wat meer kindvriendelijke aankleding. Nu is het net niet wat het zou moeten zijn. Een hoog kermis gehalte waarbij het lijkt dat de helft van de inboedel verloren is gegaan tijdens de verhuizing van de kermis naar het park. Terwijl je er zo iets leuks van kan maken. Een spookhuis zoals deze in Juliana toren te vinden is zal een mooi voorbeeld zijn welke ook bij de doelgroep van dit park zal passen.-

Oldtimers

De oldtimers is natuurlijk altijd leuk om in te gaan. Daar heb je geen rijbewijs voor nodig, onze kinderen vinden het dan ook erg leuk om zelf te rijden en dat papa en mama een keer de bijrijder mogen zijn. De oldtimers in Drouwenerzand is een korte, maar leuke baan, zo rij je dwars door een schuur heen en kom je onderweg nog een mooie planten tunnel tegen waar je door heen rijdt.

Stoere Pipp neemt mama mee op avontuur

Fijn in de trein

Een zeer kindvriendelijk attractie is het treintje, dit is natuurlijk voor de allerkleinsten erg leuk. De treinrit heeft een eigen spoorovergang. En wat is dit toch leuk als je met kleine deze overgang passeert. Kinderen gaan spontaan naar de mensen zwaaien en de meeste mensen zwaaien terug. En het leuke van alles, deze mensen moeten allemaal stoppen omdat jij met je trein voorbij komt. Onze Pipp voelde zich hele vent! – genieten –

Spinningcoaster

Deze achtbaan is sinds 2005 in het park te vinden. Het gaat om een kleinschalige achtbaan, met een baanlengte van 70 meter en een topsnelheid van maximaal 28 km per uur. Het hoogste punt van de achtbaan is 4,5 meter. De achtbaan is in het bezit geweest van exploitant Wetzel, onder de naam Jungle. Met de Jungle reisde Wetzel voornamelijk Zwitserse kermissen af. In 2004 ging Wetzel over op een andere attractie en kwam de baan in het bezit van Drouwenerzand. Hoewel de naam Jungle nog groot zichtbaan is op de attractie heeft Drouwenerzand de baan de naam Spinningcoaster gegeven.
Spinningcoaster is van oorsprong een achtbaan met draaiende bakjes waarbij passagiers twee aan twee, rug aan rug zitten. Hoewel de baan in Drouwenerzand Spinningcoaster heet, heeft deze geen draaiende bakjes meer. Na enige research zijn we er achter gekomen dat deze sinds 2016 niet meer draaien.

Waarom de bakjes niet meer draaien is ons niet bekend, wij vermoeden zelf dat de wagens niet flexibel genoeg meer waren. Wij weten nog van voor 2016 dat de bakjes bij terugkeer op het station niet automatisch terug keerden naar de normale rij positie. Een medewerker moest vervolgens bij springen om met de hand de wagon op zijn plaats te zetten. Dit was natuurlijk een mega opgave en arbo technisch niet geheel verantwoord. Of dit ook daadwerkelijk de reden is dat de wagons sinds 2016 vast zitten weten wij niet, dit is enkel ons vermoeden –

Thrill Rides

In het park zijn 3 Thrill rides te vinden. De Parajump is een soort van bank die omhoog en naar beneden gaat, echter heeft de Parajump geen bank maar 3 individuele bakjes waar elk 4 gasten in kunnen, deze bakjes draaien over de kop.
Naast de parajump vind je de XLR8 (Accellerate). Het is een achtarmige snelheids molen die je binnen één seconde van 0 naar 65 km per uur brengt. Deze attractie verbruikt niet alleen stroom, maar wekt het ook weer op. De XLR8 is dan ook de eerste groene amusement rit ter wereld. Bij onze 6 jarige Mees is deze attractie, zelfs direct na de maaltijd, zeer geliefd. Bij ons ouders zorgt er naar kijken al voor genoeg gedraai op de maag, wij slaan hem dan ook liever over.

Freak Out is in 2018 toegevoegd aan het park. Het gaat om een slingerarm met 4 gondels, in totaal kunnen 16 personen in deze attractie. Terwijl de attractie heen en weer slingert en je naar een behoorlijke hoogte brengt draait hij ook nog eens rond. Met deze attractie richt het park zich weer op de iets wat oudere kinderen. Onze oudere kinderen vinden het dan ook een geweldige attractie!

Nieuw in 2019

De Dierenmolen

Het seizoen 2019 kent twee nieuwe Attracties, De dombomolen en de Dierenmolen.
De dierenmolen is een draaimolen met daarop dieren. Op zich geen unieke draaimolen, echter de thematisering van deze molen is super. Hij valt echt op en spreekt met zijn vrolijke aankleding de kinderen aan. Erg leuk is dat je in de draaimolen bankjes kan vinden in het midden van de cirkel. Je kan als ouder zo makkelijk mee in de molen en goed toezicht houden op je kind.

de prachtige thematisering van de dierenmolen is wel een blikvanger in het park

Hoewel hij al wel op de plattegrond staat, kan je van de dombomolen nog niks terug vinden in het park. Op de site kan je lezen dat de komst van de attractie vertraging op gelopen heeft. Als deze in dezelfde sferen als de Dierenmolen wordt opgebouwd dan gaat dit zeker een mooie attractie worden. De attractie zelf is natuurlijk wel bekend bij de mensen. Een dombomolen zal een leuke toevoeging zijn voor het park en wat ons betreft een goede vervanger van de vroegere “Vlinder”.

Pony rijden

Kinderen tot 130 cm hebben ook de mogelijkheid om in Drouwenerzand Ponny te rijden. Dit kan in het weekend, de woensdagmiddagen en of tijdens de vakanties. Het park waarschuwt er voor dat ivm de gezondheid van de ponys zij bij warm weer geen ritjes zullen afleggen, wel is er dan de gelegenheid om de Ponys te borstelen en te knuffelen.

Speeltuinen

In het park zijn meerdere speeltoestellen te vinden. Toch vinden wij dat het aanbod van de toestellen de afgelopen jaren flink afgenomen is. Achter de Dierenmolen vind je twee speelhuisjes en een schommel. Deze plek biedt nog voldoende ruimte voor uitbreiding. In het midden van het park, bij de Rollingstone, is een klimtoren met glijbaan te vinden. In het gebied bij het spookhuis staan trampolines.
bij de ingang is er een water zand speelplaats te vinden, deze loopt over in de speeltuin.

– Wat ons betreft mogen er wel wat meer speeltoestellen bij geplaatst worden, tevens mag er bij het water zand gedeelte wel meer onderscheid tussen speeltuin en water speeltuin gemaakt worden. De water bende loopt nu over in de speeltuin welke niet altijd plezierig zal zijn –

Horeca

Drouwenerzand maakt gebruik van een All- inclusive principe. Dat wil zeggen dat het eten en drinken inclusief de entree prijs zit. Verwacht hiervoor geen culinair hoogstandje, maar toch is er voldoende aanbod voor een dagje uit met kinderen. Zo is er natuurlijk patat, frikandel, kroket, bamischijf en een broodje hamburger te vinden. Je kan hier zelf je saus na keuze toevoegen. Tevens is er ook soep, belegde broodjes en vers fruit. Het aanbod in drinken is beperkt. Je hebt de keuze uit 2 verschillende smaken limonade – slimpie ranja- en water. Thee en koffie behoren ook tot het arsortiment. Er is in het park ook de mogelijkheid om ander drinken aan te schaffen, tegen een meerprijs van 2 euro per flesje, kan je een flesjes frisdrank halen. (Cola, Fanta, sprite etc).
Op het park bevindt zich 1 ijspunt, hier kan je softijs halen. (ook dit is inclusief).

NIEUW : Sinds het seizoen 2019 kan je in Drouwenerzand alleen nog maar Limonade van Slimpie krijgen. Slimpie bevat 0% suiker & calorieën,  is gluten- en lactose vrij en bevat geen aspertaam. Daarmee lijkt het park een bewuste keus gemaakt te hebben voor een verantwoord drankje.

– Het is wel erg jammer dat je slechts op 1 punt in het park eten kan halen, dit zorgt op drukkere dagen wel voor chaos en langere wachttijden. Wat ons betreft mag er op een tweede locatie nog wel een snackpunt bij komen –

Wat ons betreft mogen ze ook water ijsjes toevoegen aan het concept, niet iedereen lust softijs of mag geen softijs ivm allergieën. Wel is er waterijs te koop –

Een ander aandachtspuntje is dat je overal in het park dienbladen vindt. Er staan voldoende containers in het park, echter kan je nergens je dienblad kwijt. Als je naast de container een simpele opberger maakt waar je dienladen in of op kan zetten oogt dit al een stuk netter en maak je het gast en de werknemers het een stuk gemakkelijker.- 

Rookvrij Park

Officieel is Drouwenerzand sinds 2019 een rookvrij park en mag je in het park zelf niet meer roken. Er is een speciale rookzone gecreëerd voor mensen die wel de behoefte hebben om even te gaan roken. Deze plek is achter de (gesloten) wachtrij van het spookhuis.

Hoewel het rookbeleid groot bij de ingang aangegeven staat en Drouwenerzand (terecht) hier reclame voor maakt op Social Media, werkt het in de praktijk helaas anders. Wij hebben moeten constateren dat er toch nog best veel mensen zijn die een sigaret opsteken in het park. Als je mensen er netjes op aanspreekt blijkt dat er toch best nog wel wat mensen zijn die niet bekend zijn met de regels. Er zijn ook voldoende mensen die zich hier niet aan houden of zelfs geïrriteerd worden als je ze netje er op wijst.
En dan zijn er ook genoeg mensen die stiekem roken, die op een terras hun sigaret onder de tafel houden en vervolgens een walm van rook uitblazen.. (ja dat ziet natuurlijk niemand… )
Wij kunnen mensen er wel op aan gaan spreken, maar het is natuurlijk aan het park dat deze hun beleid ook uitvoert. Dit is zeker wel een puntje waar meer op gelet mag worden. –

Toiletten

In het park zijn voldoende toiletten aanwezig. In de toiletten bij het spookhuis zijn zelfs kindertoiletten aanwezig.
Persoonlijk vonden wij het aanbod aan verschonings-ruimtes erg schaars. Na onze mening zouden 2 extra verschoning ruime / punten in het park wel een verbetering zijn. Eentje bij de toiletten bij het spookhuis en de andere in het gebied van XLR8, Parajump, Zweefmolen. De locatie waar de huidige overkappingen staan (voorheen ook locatie voor eten/drinken) zouden zich daarvoor kunnen lenen.

park overzicht na sluitingstijd

Conclusie

Drouwenerzand is als je kijkt naar de prijs kwaliteits verhouding een leuk gezinsuitje. Hoewel het all inclusive concept niet uniek is, mag je wel zeggen dat Drouwenerzand hierin duidelijk onderschijt maakt doordat zijn entree prijs een stuk voordeliger is als gelijkwaardige parken. (bijv. Duinezathe, Wunderland Kalkar) Er is ruim voldoende attractie aanbod en ook over het aanbod van eten en drinken mag je niet klagen als je kijkt naar de nette Entree prijs van 14.50 euro pp. Het park is leuk aangekleed, kindvriendelijk en oogt netjes.

Door de aantrekkelijk prijs leent het park zich ideaal voor kinderfeestjes, Drouwenerzand biedt zelf ook verschillende kinderfeestjes aan. Naast kinderfeestjes is het ook een leuke locatie voor schoolreisjes en familie dagen.

Er zijn zeker wel verbeter en of kleine aandachtspunten. Qua attracties missen we in een familiepark als deze nog wel een leuke familie attractie, wellicht een rondvaart bootje, waterbaan achtig iets of een rodelbaan achtige attractie, beide zullen zeker passen binnen dit concept. Een lasergame of een andere interactieve attractie zal misschien ook een leuke toevoeging voor de toekomst zijn. De achtbaan is wat ons betreft nodig aan vervanging toe. Als het ook een ouder doelgroep wil trekken heeft het ook meer nodig dan alleen maar extreme draaiers.

Alles bij elkaar opgeteld raden we Drouwenerzand zeker aan voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar.

Dus heb je een zonnige dag geen zin om te koken en wil je er met de kids graag op uit? Dan biedt Drouwenerzand je zeker een leuke dag! Lets go out! en op naar Drouwen!

Logeren in Drouwenerzand

Het park biedt ook meerdere mogelijkheden om te blijven slapen. In 2019 zijn daar weer nieuwe huisjes aan toegevoegd, van hotelkamer, tot aan boomhutten, van lodges tot aan een eigen camping. Voor meer info check je de vakantie pagina van de Website van het park : Drouwenerzand Vakantie Park

Tot ziens in Drouwenerzand!

Entreeprijs:
vanaf 3 jaar : 14,50
In juli & augustus : 15,50
Bliksembezoek (na 15 uur) : 7,80
Parkeren : 4,-

Tijdens de Nederlandse Herfstvakantie zijn opa en oma gratis bij 1 betalend kleinkind.

———————————————————————

Drukke dag : 1 mei 2019

Zoals we reeds vermeld hadden waren wij op de dag aanwezig waarbij de de mensenmassa het park volledig overnam. Het was een dusdanige drukke dag dat Drouwenerzand zelf een bericht publiceerde waarin ze mensen adviseerden niet meer naar het park te komen.

Zowel de medewerkers als de parkgasten werden behoorlijk op de proef gesteld en dit verliep niet zonder slag of stoot, met mega lange wachtrijen voor het eten, wandelpaden die geblokkeerd werden en vooral mensen die het zelf ook niet overzagen hing er een vreemde en niet altijd een positieve sfeer. Het leek in sommige gevallen dat de drukte er voor zorgde dat mensen zich niet aan de regels hoefden te houden. De medewerkers deden goed hun best, echter hebben sommige gasten wel een erg sterke wil die ze door willen drammen welke voor onrust zorgde.Onze ervaring met deze drukke dag was niet echt positief, toch hebben we in onze review geprobeerd al deze mensen even op de parkeerplaats te zetten (konden we dat in het echt ook maar doen!).
Het kan zijn dat we door deze drukke dag wellicht niet zo van het park hebben genoten en mogelijk een verkeerd beeld hebben van de sfeer en zijn gasten die het park met zich mee kan brengen.

Wij hebben begrepen dat het park in de oktober maanden in het teken staat van Halloween, wij zijn dol op halloween feesten en bezoeken deze dan ook graag.

Lets Go Out zal tijdens Halloween een nieuwe poging wagen om het park te bezoeken. En nu maar hopen dat het geen drukke dag is. –

Wordt vervolgd….

Zoals vermeld splitsen we de blog in tweeën, omdat wij van mening zijn dat de veiligheid van de gasten niet altijd gewaarborgd kon worden tijdens de drukke 1 mei dag zullen wij een Blog schrijven over hoe wij de dag hebben ervaren, wat wij opmerkten en wat wellicht in de toekomst anders zou kunnen. Wij willen nog wel benadrukken dat alle medewerkers echt wel hun best deden om de dag in goede banen te leiden, toch liep dit niet overal soepel. Meer hierover vind je op onze nieuwe blog – stay tuned! –

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: