verzameling

Park souvenirs

Elk park heeft zo zijn souverniers, een goede parkshop heeft souveniers in alle maten en prijzen en natuurlijk zijn je eigen items gebombadeert met je eigen logo en of park karakters. Maar om nou van elk park een teddybeer mee te nemen vonden we een beetje te veel vb het goede.

Aangezien we in zoveel verschillende parken komen, in zoveel verschillende landen, wouden we toch uit elk park een souvernier mee nemen naar huis.

Een leuk aandenken aan het park, voorzien van het park logo en als het even kan een park karakter.

Maar ja, wat is nou een betaalbare souvenier wat net iets meer is dan een Pen, of een sleutelhanger? iets wat net even wat meer fantasie met zich mee brengt?

Juist, dat is de lelijkste van allemaal! Namelijk de snowglobe.

Vol met glitters, foute kleuren en voorzien van her park logo! Het leuke is dat ze bijna allemaal anders zijn.

Wat is er nou zo bijzonder aan een snowglobe?

Het heeft een bepaalde magie, je pakt hem op, je schudt hem heen en weer en de glitters doen zijn magische werk ondertussen branden de kinderen weer los over hun verhalen van het park.

Alle mooie herinneringen komen weer naar boven, want daar doe je het allemaal voor.. “making memories” Kortom Genieten!

In de afgelopen jaren hebben wij heel wat snowglobes gespaard

De snowglobe van avonturenpark Hellendoorn is met een prijs van 6,95 onze duurste globe en de die van Moviepark is met zijn 2,95 onze goedkoopste snowglobe. Hij is te samen met die van phantasialand (3,95) ook de eenvoudigste snowglobe.

De snowglobe van de Efteling vinden wij persoonlijk het mooiste, hij is tot in de detail afgewerkt, het is een snowglobe van pardoes, we vonden het wel jammer dat er geen snowglobe te vinden was van het park zelf of sprookjesbos..

De Disneyland snowGlobe is voor ons het meest bijzondere, we hebben daar zeer bijzondere en magische momenten beleefd en dit zijn herinneringen die ons veel waard zijn. Daarnaast achten we de kans zeer klein dat we hier in de toekomst snel weer zouden komen.

De snowglobe van Heidepark is met zijn neon roze kermis look wel de meest foute globe die we hebben. Maar dat maakt hem ook weer opvallend en dus leuk!

Dit jaar komen er nog weer meer snowglobes bij.

Wij zijn erg benieuwd wat voor mooie foute snowglobes andere parken in petto hebben!

Wij kijken er nu al naar uit en aan het eind van het jaar bekronen we 1 snowglobe tot beste snowglobe 2019.

Dit zal de snowglobe zijn die voor ons in het jaar 2019 het meest special is, uiteraard lichten we dit toe in een blog !

Hebben jullie ook zo’n rare souvenirs tic?

Hieronder een kleine greep uit onze verzameling

Themepark snow globe

2 reacties

  1. En ze blijven ook gewoon leuk. Wij zijn die met dieren aan het sparen. Ijsbeer, pelikaan, nijlpaard en volgens mij eentje met een olifant.. helaas is de schuddebal ( zoals mylan ze noemt) met schaapjes kapot gevallenšŸ™ˆ

    Like

  2. Wij doen het met magneten. Helaas hebben ze die niet overal maar onze hele wc hangt er vol mee. En niet alleen van pretparken/dierentuinen. Alle steden waar we komen (of mijn ouders)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: